Nastavlja se bijes građana protiv kamenoloma u Vrsinama: "Ne damo didovinu!"

Danas su predstavnici mještana naselja Vrsine u suradnji s udrugom Eco selo Vrsine predali Općini Marina peticiju protiv realizacije Projekta izgradnje novog kamenoloma!

Građani mogu i hoće kad su složni i znaju zašto se bore! U ovom slučaju protiv otuđivanja njihove zemlje, protiv trovanja njihove djece i načina života!

Kamenolom će kažu zaustaviti, a žele i prenamjenu tog područja iz industrijske u poljoprivrednu zonu. Stigli su danas "pod prozor" Anti Mamutu, načelniku općine Marina koji je obećao kako će "učiniti sve da kamenolom ne zaživi". Koliko ljudi vjeruju takvim obećanjima potvrđuje i činjenica da spremaju i novi veliki prosvjed pred Županijom, a planiraju se povezati sa svima koji imaju sličan problem!

- Općinski načelnik primio je predstavnike mještana i udruge te dao svoje stajalište i činjenično stanje o istome. Eksploatacijsko polje „Oblik“ naslijedili smo u prostorno planskoj dokumentaciji SDŽ iz devedesetih godina. Nakon prikupljanja kompletne dokumentacije i uvida u istražne radnje koje se događaju na tom području pokrenuli smo izbacivanje istog kroz izmjene i dopune plana SDŽ koji je u tijeku. Svu dokumentaciju potkrijepili smo i peticijom mještana te se nadamo pozitivnom ishodu. Nadamo se da aktivnosti mještana naselja Vrsine neće prestati i da će u suradnji s Općinom, a na posljetku i s državnim institucijama krenuti u rješavanje ilegalnih deponija i svega onoga što je nelegalno na tom području. - stoji u Facebook objavi stranice Marinski list - kronike Općine Marina.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

NE KAMENOLOMU! Mještanima Vrsina otima se zemlja, a uz to ih se truje i uništava im se životni prostor!
Ovo maleno naselje u sastavu Općine Marina u Splitsko - dalmatinskoj županiji ima veliki problem - pohlepni pojedinci planiraju im priuštiti drugi kamenolom i doslovno uništiti živote. Kamenolom bi se trebao pozicionirati na katastarskim česticama 8701/615, 8826/2, 8831/3, 8832/3, 8838/8, 8830, 8827/2,