1 min. čitanja

Nastavak sanacije južnog zida Dioklecijanove palače

Nastavak sanacije južnog zida Dioklecijanove palače
Foto: Pixabay

SPLIT - Grad Split nastavlja sanirati južni zid Dioklecijanove palače, a radovi će trajati nekoliko mjeseci. Riječ je o restauratorskom zahvatu na kamenoj strukturi.

Grad Split nastavlja sanirati južni zid Dioklecijanove palače, rekla je za Radio Dalmaciju voditeljica Odsjeka za staru gradsku jezgru i baštinu grada Jasna Jerkov.

- Nastavak radova se provodi od polustupa 1 do polustupa 9, također istočnog dijela južnog pročelja. Ovim zahvatom ćemo obuhvatiti kompletan istočni dio južnog pročelja - naglasila je i kazala da će radovi trajati nekoliko mjeseci.

Riječ je o restauratorskom zahvatu na kamenoj strukturi jer se prvenstveno provodi organsko i anorgansko čišćenje, kamenu strukturu se dalje konsolidira, uklanjaju se neprimjereni materijali, kao što su cementne zakrpe i slično, dodala je.

- Rok je tri mjeseca, a nadamo se da će to biti i kraće. Očekujemo da bi to moglo biti završeno do ožujka ili najkasnije travnja - istaknula je Jerkov.

Dogodine slijedi obnova na zapadnom dijelu južnog zida, a kontinuirano se provodi sanacija na sjevernom zidu, dok je u pripremi dokumentacija i za sanaciju istočnog zida, piše Radio Dalmacija.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Dovršena obnova zapadnoga dijela sjevernog zida Dioklecijanove palače
Na zapadnome dijelu sjevernog zida Dioklecijanove palače, Grad Split dovršio je konzervatorsko-restauratorske radove, a u tijeku je izrada za nastavak obnove istočnoga dijela zida, koja se planira u 2023. godini. Po riječima voditeljice Odsjeka za staru gradsku jezgru i baštinu grada Splita…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.