Nastavak redovne autobusne linije od Raba do Rijeke

RAB - Grad Rab i Općina Lopar subvencijama su osigurali daljnje održavanje redovne autobusne linije za Rijeku čime je osigurana daljnja redovita povezanost s kopnom, uz postojeću brzobrodsku liniju na relaciji Rijeka-Rab-Pag-Rab-Rijeka.

Ugovorima o nadoknadi dijela neostvarenih prihoda u javnom cestovnom prijevozu potpisanima s prijevoznikom Autotrans d.d., Grad Rab i Općina Lopar osigurali su daljnje održavanje redovne županijske linije Rab-Rijeka-Rab s polaskom iz Raba u 5:25 sati i stajanjem u Senju te povratkom iz Rijeke u 14 sati.

Zbog neostvarenih prihoda prijevoznika pri održavanju ove linije subotom, njezinim subvencioniranjem nastavlja se cestovna povezanost s Rijekom kao županijskim središtem i destinacijom od ključnog značaja za otok u svim životnim segmentima, a time neposredno i sa Zagrebom - presjedanjem u Senju - putem linije iz smjera Paga.

Na ovaj je način osigurana daljnja redovita povezanost s kopnom, uz postojeću brzobrodsku liniju na relaciji Rijeka-Rab-Pag-Rab-Rijeka.

Prijevoz će se obavljati prema voznom redu županijske linije, a iznos subvencije nije vezan uz konačnu cijenu usluge prijevoza koju plaća krajnji korisnik, piše Rab Danas.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Rab nastavlja s provođenjem projekta ‘Moj Rab bez azbesta’
Grad Rab i u 2023. nastavlja s provođenjem projekta ‘Moj Rab bez azbesta’ kojim sufinancira uklanjanje krovnih pokrova koji sadrže azbest s objekata na području grada. Pravo na korištenje nepovratnih financijskih sredstava Provoditelja natječaja može ostvariti fizička osoba na postojećem obje…