1 min. čitanja

Nasmijani Noman i Victor novi su pulski poštari i već su osvojili srca građana

Nasmijani Noman i Victor novi su pulski poštari i već su osvojili srca građana
Foto: Istra24/Manuel Angelini

- Nama je ovo ostvarenje sna - priznaju novi djelatnici HP-a koji dolaze iz Bangladeša i s Filipina.

U modernim vremenima sve je manje i poštara, poštarskih priča i bajki, no ovo bi mogla biti jedna od njih, makar za ova dva nasmijana lica kojima raznošenje pošte ulicama Pule predstavlja jako puno.

Bangladešanin Noman Siddiqui i Filipinac Victor Jr. Landoy Matimtim pulski su poštari od prošle godine i teško im je opisati koliko su im se svidjeli i Pula i posao, donosi Istra24.

- Meni je ovo ostvarenje sna. Ne bih mijenjao ovaj posao za drugi nikada. Znate, biti poštar ustvari nije posao, to je profesija, kaže Victor s Filipina.

- Ovo je 'profesionalni' posao. Trajni. Imamo dobar kolektiv, jako nas vole na poslu i uživamo - dodaje njegov kolega Noman.

Vole Pulu, ljude i more te svoj novi život koji im se preokrenuo naglavačke i po svemu sudeći na puno bolje. A njihovi osmijesi na lica drugih ljudi također stavljaju - osmijeh. Pa makar im nosili i račune za struju.

Problema i neugodnosti nisu imali, a jedini je problem jezik jer organizirani tečajevi hrvatskog za strance u Puli ne postoje. Djelatnicima Pošte poduke su dostupne putem internih komunikacijskih kanala i, prema riječima pulskih djelatnika, vrlo su kvalitetne.

Pošiljke diljem Hrvatske svakodnevno dostavlja oko 2.000 poštara. U Hrvatskoj pošti su trenutno zaposlena 94 stranca, što predstavlja 1 posto ukupno zaposlenih. Najviše ih dolazi iz Indije, Filipina, Nepala i Bangladeša, a nešto manje iz Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Na području Istarske županije radi 13 stranih poštara, od čega ih je devet iz azijskih zemalja.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.