1 min. čitanja

Nakon turneje po Jadranu Gipsy svratila do Hercegovine

Nakon turneje po Jadranu Gipsy svratila do Hercegovine
Foto: BIOM

Nakon što je prošla kroz sve četiri dalmatinske županije, Gipsy je jučer, možda samo privremeno, napustila Hrvatsku i nalazi se u susjednoj Bosni i Hercegovini, javljaju iz Udruge Biom, organizacije civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode.

Njeno je novo boravište Park prirode Hutovo blato, močvarno područje u blizini delte rijeke Neretve u kojoj se kod nas najduže i zadržala. Zahvaljujemo se ovim putem mještanima Opuzena, Komina i Krvavca, naselja u kojima je tijekom tog perioda znala prespavati ili samo odmarati.

Posljednje fotografije od 7. veljače napravila je gospođa Maria te opažanje proslijedila djelatnicima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

O promjeni lokacije su obaviješteni predstavnici udruge Waldrappteam iz Austrije, Ornitološko društvo "Naše ptice" iz BiH te Javno poduzeće "Hutovo blato" koje upravlja parkom prirode. Iako se u posljednje vrijeme najčešće zadržavala u okolici Opuzena i Komina, Gipsy je 28. siječnja odletjela na kratak izlet do Dubrovnika te se istog dana vratila na spavanje u Komin.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.