Nakon prijave ilegalne gradnje na plaži u Turnju, temelji ekspresno izvađeni i plaža se sanira

TURANJ - Zadarski SDP-ovci ne odustaju u nakani da razotkriju priču koja stoji iza nasipanja plaže u Turnju i, prema svemu sudeći, mutnim poslovima oko gradnje objekta za kojeg su već postavljeni temelji.

Nakon što je na aktualnom satu zadarske Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković kazala da je Općina Sveti Filip Jakov kao investitor, na plaži koja se nasipava, unutar područja pomorskog dobra napravila temelje za kafić, oglasio se i Jure Zubčić, koji je radove prijavio građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji.

Foto: Jure Zubčić

Zubčić tvrdi da je gradilište nema građevinsku ploču s informacijama o projektu, dozvoli i investitoru, a na svom Facebook profilu sinoć je objavio da investitor već sanira gradilište.

- Uputili smo prijavu građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji! Gradilište je bilo, a i dalje je, bez građevinske ploče i informacijama o projektu, dozvoli i investitoru. Već danas investitor sanira gradilište i ovo je pobjeda stanovnika Turnja. Ovo je dokaz  da ćemo se, kako smo i naglasili, boriti za svaki pedalj pomorskog dobra. Ovo je dokaz svim lokalnim HDZ-ovim moćnicima koji su mislili da mogu što hoće jer su okupirali institucije. Pored nas ne mogu! Motrimo zakonitost svakog postupka kao i interes javnosti. Ovakva okupacija institucija i javnog dobra zahtjeva otpor i zaštitu građana. Zato smo tu! - piše Zubčić.

Kako smo već pisali, Općina Sv. Filip i Jakov u naselju Turanj gradi kafić na plaži, no čini se da je to u suprotnosti sa prostornim planom.

Zubčić se pak jutros pohvalio rezultatima intervencije podijelivši fotografiju na kojoj se vidi da su temelji gradilišta izvađeni, a radnici vraćaju plažu u prvotno stanje.

- Temelji izvađeni, gradnja zaustavljena! - poručuje Zubčić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Općina Sv. Filip i Jakov u Turnju radi temelje za kafić na pomorskom dobru? Zadarski župan: “Provjerit ćemo...”
Na aktualnom satu zadarske Županijske skupštine SDP-ova vijećnica Vedrana Mišković osvrnula se između ostalog na plažu Morovićka u Turnju. Kaže da je Općina Sveti Filip Jakov kao investitor, na plaži koja se nasipava, unutar područja pomorskog dobra napravila temelje za kafić. - Tu vidim na…