2 min. čitanja

Nakon Grada Rijeke, riječki poduzetnici osigurali dodatnih 400 tisuća kuna za pomoć Petrinji, Sisku i Glini

Nakon Grada Rijeke, riječki poduzetnici osigurali dodatnih 400 tisuća kuna za pomoć Petrinji, Sisku i Glini
Foto: HCK

RIJEKA – Nakon što je Grad Rijeka već osigurao 400 tisuća kuna iz gradskog proračuna za pomoć gradovima koji su najviše pogođeni razornim potresom, gradska komunalna i trgovačka društva su u istu svrhu zajednički osigurala dodatnih 400 tisuća kuna čime Rijeka gradovima Petrinji, Glini i Sisku šalje ukupno 800 tisuća kuna pomoći.

Također, riječki Energo je, u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite Petrinja, u Petrinju poslao veliki agregat za električnu energiju te svoja dva djelatnika koji će spojiti, pokrenuti i nadgledavati rad agregata. Transport agregata osiguralo je Elektroprimorje Rijeka, a tvrtka Elmont ustupila je potrebnu elektroopremu.

KD Vodovod i kanalizacija će, također u dogovoru sa Stožerom Civilne zaštite i Hrvatskim vodama, na područje Petrinje uputiti autocisterne za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Grad Rijeka i gradska komunalna društva stavila su na raspolaganje i pružit će, po potrebi, dodatnu pomoć u ljudstvu, opremi i mehanizaciji za područje stradalo u potresu.

Podsjećamo, na potresom pogođenom području od prvog su dana i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka s tehničkim vozilima i opremom. Pridružili su im se i vatrogasci DVD Sušak te pripadnici JVP s Krka, Raba, Cresa, Jelenja, te vatrogasci s potražnim psima iz JVP Opatija. Iz Rijeke su kao dio državnog tima Civilne zaštite na potresu pogođenom području i 3 pripadnika Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

Riječki sportski savez u koordinaciji s Crvenim Križem Rijeka vodi akciju prikupljanja pomoći ugroženim područjima u Centru Zamet od 8.00 – 20.00 sati.

Iznimno danas, 31. prosinca, građani pomoć mogu dostaviti do 17.00 sati, te sutra, 1. siječnja 2021. godine od 13.00 do 20.00 sati.

Popis namirnica i ostalih potrepština koje se prikupljaju, te ostali načini na koje se građani mogu uključiti u pružanje pomoći Petrinji, Glini i Sisku dostupni su na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Gordana Brkić Žagar

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Rijeka šalje 400 tisuća kuna pomoći Petrinji, Glini i Sisku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.