2 min. čitanja

NAJZNAČAJNIJA REGATA ZA NAJMLAĐE Mala Mrduja, memorijal Boris Vujnović

NAJZNAČAJNIJA REGATA ZA NAJMLAĐE Mala Mrduja, memorijal Boris Vujnović
Foto: JK Labud

SPLIT - Po dvadeset treći put JK LABUD organizira jednu od najznačajnijih i najposjećenijih regata za najmlađe uzraste, za jedriličare klase optimist.

Mrduja Optimist Kup, ili popularno Mala Mrduja održava se od 22.-24.09.2023. u Splitu, a donosi čaroliju i radost jedrenja, ali ovaj put za najmlađe jedriličare i predstavlja priliku za mlade nade da pokažu svoj talent i strast prema jedrenju.

Na regatnom polju se očekuje dolazak stotinjak optimista koji će u par dana pokazati u jakoj konkurenciji kako su ovladali morskim vještinama, ali također i vrijednostima koje se stječu sa svakom prijeđenom miljom – timski duh, upornost i strast prema jedrenju.

Od ove godine Mrduje Optimist Kup se održava u okviru Splitskog festivala jedrenja, koji obuhvaća mjesec dana jedrenja u Splitu i splitskom akvatoriju, od sredine rujna do sredine listopada, a uz ovu regatu uključuje Labud Classic, Startup Europe regatu, najstariju i najmasovniju regatu na hrvatskoj strani Mrduju te na kraju najprestižniji krstaški jedriličarski spektakl u Hrvatskoj, Višku regatu.

Na startnoj liniji i regatnom polju podno Sustipana ili Zente, zajedrit će neki već stari klinci, iskusni natjecatelji koji su prošli kroz mnoge valove i vjetrove, i oni novi klinci, svježi optimisti, tek izašli iz ljetnih škola jedrenja.

JK Labud je i ove godine omogućio najmlađim jedriličarima i njihovim trenerima i svakodnevne lunch pakete, uz besplatni sok, tako da takmičari mogu puni energije na regatno polje.

Pozivnica je to za sve naše stare i nove klince, optimiste, na druženje i jedrenje, a u čast legendarnog predsjednika splitskog jedriličarskog kluba „Labud”, Borisa Vujnovića, svima omiljenog predsjednika s nadimkom Modri- poručuje nam predsjednik regate Eduard Vujnović

Najboljeg optimista juga ovogodišnje 23. Male Mrduje ćemo imati 24.09.2023.g., za kada je planiran zadnji dan jedrenja, proglašenje rezultata jedrenja i nagradna igra našeg dugogodišnjeg sponzora s jedrom za glavnu nagradu najsretnijem optimistu.

Foto: JK Labud

Regata je i ove godine prepoznata i podržana putem donacija  u financijskim sredstvima, opremi, operativi, od  dugogodišnjih donatora, kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Posebno moramo zahvaliti našem dugogodišnjem glavnom sponzoru, Nautic Bauhaus, koji nas godinama prati i prepoznao je upravo ovu regatu za najmlađe jedriličare kao sjajnu priliku za potporu jedrenju i prezentaciju svog nautičkog asortimana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.