1 min. čitanja

VODEĆI BRUNO GAŠPIĆ Tek jedan plov u prva dana EP-a u talijanskoj Andori u klasama ILCA 7 i ILCA 6

VODEĆI BRUNO GAŠPIĆ Tek jedan plov u prva dana EP-a u talijanskoj Andori u klasama ILCA 7 i ILCA 6
Foto: Tonči Stipanović / Facebook

Jedanaest sati na moru u dva dana, a samo jedan plov od predviđena četiri odradili su jedriličari i jedriličarke na Europskom prvenstvu u klasama ILCA 7 i ILCA 6.

- Danas su totalno pogriješili prognozu, stavili su prvi start u 13 sati, taman kad je vjetar pao, a cijelo jutro je lijepo puhalo – rekao je Tonči Stipanović nakon povratka u marinu u Andori.

– U utorak nas šalju na more u 9 sati, makar se nekakav vjetar najavljuje tek tri, četiri sata poslije. Užas, ali iz ove kože se ne može.

Koliko vjetar dozvoli, toliko će se u utorak jedriti, pokušati nadoknaditi zaostatak, koji je nakon dva dana ozbiljan. Tri kvalifikacijska plova manjka, nije to mala stvar.

Stipanović je, inače, bio sedmi u jedinom plovu u Žutoj skupini, a Filip Jurišić je diskvalificiran prije starta. Zanimljivo, najbolji od članova Mornara je trenutno Bruno Gašpić, koji je bio peti, također u Žutoj skupini. Pobjede su upisali olimpijski pobjednik Matthew Wearn, svjetski prvak Jean-Baptiste Bernaz i Nijemac Philipp Bühl.

Među jedriličarkama (podijeljene u dvije skupine) Ursula Balas je upisala odlično 4. mjesto, Sandra Lulić je bila 15., a Jelena Vorobjeva na 22. poziciji.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.