Najbolji brudet pripremili - Slovenci

ŠILO - Iako se radi prvenstveno o ugodnom novinarskom druženju, uvijek postoji doza želje za pobjedom, a ove godine je u tom naumu uspjela slovenska ekipa.

Pobjedom predstavnika Slovenije, Radija Slovenske Gorice iz Lenarta završeno je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u kuhanju brudeta za novinare u Šilu na otoku Krku. Drugo mjesto zauzela je ekipa riječkog Kanala Ri, dok se na treće mjesto probila ekipa beogradske Ilustrovane Politike.

Medijsko-kuharski višeboj pokazao je da se nakon pandemije život vraća punom snagom. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u kuhanju brudeta za novinare se uoči Uskrsa održava još od 2010. godine, a uz odlične kulinarske kreacije karakterizira ga i puno dobrih, životnih vibracija.

Na zanimljivo druženje odazvalo se deset ekipa iz Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, prenosi Otok Krk.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi Bračani pripremali gregade, brudet i ribu u škartocu
Kuhalo se u sklopu projekta ‘S ribom mogu sve’ kako bi se potakla konzumacija ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih. Mladi Bračani okušali su se u subotu pripremi gregade, brudeta i ribe u škartocu s profesionalcima udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) na s…