2 min. čitanja

NAJAVLJENA NOVA REGATA Brušenje vještina kroz Paklinske otoke

NAJAVLJENA NOVA REGATA Brušenje vještina kroz Paklinske otoke
Foto: Press

HVAR - U vikendu prije 20. jubilarne regate Jabuka, za brušenje jedriličarskih vještina održat će se prva Paklena regata, kroz Paklinske otoke. Organizator je Jedriličarski klub Zvir iz Hvara.

Lani je održana kao trening regata (s 8 brodova), ove godine službeno kao prva "Paklena regata" kroz Paklinske otoke s već najavljenih 15-tak brodova.

- Ideja je nastala od nekolicine nas entuzijasta u gradu Hvaru što se u ljetnim mjesecima bavimo "adventure" jedrenjem s turistima u akvatoriju Paklinskih otoka. Sve je to uglavnom na dnevnoj bazi tako da se jako često susrećemo na moru, a kako hvarska sezona traje dugih 6 mjeseci nerijetko se međustobno regatajemo da gostima i nama bude zanimljivije, pa da nam i vrijeme bolje prođe - kaže nam Tomislav Grubelić, u ime organizatora.

- Akvatorij regate je zahtijevan za jedrenje, ali je zato zanimljiv i za publiku. Pun je otočića, hridi, zavjetrine, kurenta, manevara kroz kanale, pa će i manji, sporiji brodovi imati prostora taktički izboriti bolju poziciju što regatu čini dosta fotogeničnom i atraktivnom za gledanje i praćenje. Kao i lani, bit će snimana i dronovima iz zraka što bi uz livestreaming i komentatora ličila na gledanje kakve auto utrke na ekranima što nam je i želja ostvariti u narednim godinama kao i da regate u Hrvatskoj budu više medijski popraćene. Upravo iz tih razloga osigurali smo nekoliko brodica naših hvarskih brodara sa kojih će znatiželjni zajedno s novinarima i snimateljima moći pratiti regatu na nekoliko važnih punktova - poručuje Grubelić.

- Planirana su dva plova sa startom u 11h u jednoj od dvije rute koju ćemo izabrati na dan regate ovisno o smjeru vjetra i kurenta nakon čega ćemo se dobro zabaviti u prostorijama Jedriličarskoj kluba "Zvir". Uz večeru i dodjelu nagrada bit će nam čast prisustvovati prezentaciji putopisne knjig "Eldora" koju će predstaviti sam autor, morski vuk i splitski jedriličar Sani Delić sa prijateljima - pojašnjava.

Prijave su na broj 095 5586 774 i detalji OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.