1 min. čitanja

Najavljena 3. Fermata - Festival klasične glazbe u Korčuli

Najavljena 3. Fermata - Festival klasične glazbe u Korčuli
Foto: Youtube / Screenshot

KORČULA - I ove godine, kulturni život otoka Korčule bogatiji je za treće izdanje Fermata festivala, festivala koji zaista postaje tradicija. Zabilježite datume 17.-20. rujna jer će na Fermati iznova biti predstavljeni vrhunski glazbenici, a sve u prekrasnom ambijentu katedrale sv. Marka, Atriju Gradske vijećnice u Korčuli i crkvi sv. Roka u Lumbardi.

Organizatorica i umjetnička direktorica festivala, Lorena Milina, publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe:

- Festival je u protekle dvije godine ugostio već pozamašan broj glazbenika, pružio priliku mladim nadama te promovirao hrvatske skladatelje uz slavna svjetska remek djela. Predivna suradnja s glazbenicima i zainteresiranost publike bila mi je potvrda da festival ide u dobrom smjeru. Ove godine fokus je na gudačkom orkestru.

Publika će imati priliku uživati u atraktivnom program; djelima E. Elgara, J.S. Bacha, A. Vivaldija, M. Brucha i L. Sorkočevića, uz solistice: Aidu Deljkić, Anamariju Marić, Almu Dizdar, Tamaru Arsovski i Lorenu Milinu.

Uz gudački orkestar koji će koncerte imati u Lumbardi i Korčuli, u katedrali sv. Marka predstavit će se i trio Musica Salinea, trio HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. Za ovu priliku svirat će hrvatske skladatelje R. Matza i D. Pejačević te  klavirski trio br. 1 A. Arenskog.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.