4 min. čitanja

Najavljena 23. Fiumanka

Najavljena 23. Fiumanka
Foto: PROMO

RIJEKA – Uoči početka 23. Fiumanke, predstavljeni su pokrovitelji i sponzori regate i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave. Da je više od regate, Fiumanka će pokazati i ove godine. Različitim programima za sve gušte i generacije privući će u naš grad brojne posjetitelje, jedriličare, gospodarstvenike i medije.

Glavni pokrovitelj i suorganizator Fiumanke Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke i Lučka kapetanija, uz Fiumanku su od samih početaka, a ove godine pridružila im se i Turistička zajednica Kvarnera, ističući značaj Fiumanke u promociji Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije.

Značaj Fiumanke za lokalnu zajednicu istaknuli su i njezini sponzori, među kojima je najdugovječniji – zlatni sponzor  INA:

– Ponosni smo sponzor sporta jer smatramo da utjelovljuje sve one i nama bliske vrijednosti, osobito u ovom kraju koji za nas ima osobito  značenje. U Rafineriji nafte Rijeka radimo na najvećem investicijskom projektu. Naš menagemant će i ove godine sudjelovati u regati, uz poziv svima koji imaju brod i jedro da nam se pridruže na regatnom polju Fiumanke – rekla je dr. sc. Barbara Dorić, članica Uprave Ine.

Od 2015. godine uz Fiumanku jedri i Erste banka:

– Kao najveća banka na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, osjećamo obvezu podržavanja važnih i prepoznatljivih lokalnih projekata, među kojima regata Fiumanka zauzima važno mjesto. Riječ je o zaokruženom projektu koji promovira ljubav prema moru i jedrenju nastojeći ga približiti što većem broju ljudi, ističući  značaj i doprinos plovidbe na jedra očuvanju mora – rekao je Antun Lucijanović, zamjenik direktora Sektora gospodarstva u Erste&Steiermärkische Banci.

Kao nastavak dugogodišnjeg partnerstva ACI-ja i Fiumanke suradnja se proširuje i nastavlja kroz ACI – GITONE: „ACI marina Rijeka na lokaciji Porto Baroša pozicionirat će naš grad  kao važno nautičko središte te pozitivno utjecati na vizuru grada, kao i njegovo gospodarstvo“, istaknuli su mr.sc Josip Ostrogović, član Uprave za investicije, marketing i maloprodaju te direktor tvrtke ACI-GITONE Anđelko Petrinić.

Novi partner Fiumanke je tvrtka Lürssen Design Center Kvarner koja se uz podršku projektu u Fiumanku uključila i novom regatom Lürssen Kvarner Race za koju se nadaju da će postati lijepa zajednička tradicija, istaknula je Teuta Duletić, direktorica tvrtke.

Dugogodišnji sponzori Fiumanke su i nacionalni brodar Jadrolinija te Croatia osiguranje, a vrijednu potporu organizaciji daju i Decathlon, PIK Rijeka, Lounge bar Boonker, Caffe bar Corto Maltese, One Sails, JPS, Dezinsekcija, Suza likeri.

Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već šesnaest godina, od 2013. godine u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom:

– Naša posada jedri na Fiumanki od samog početaka, čak i prije medijske regate čiji smo suorganizator. Iako su pnademija pa i aktualne okolnosti, utjecale na međunarodnu dimenziju ove regate, vjerujemo da će se ona već slijedeće godine vratiti u punom formatu. A do tada, svim sudionicima želim odličnu regatu i dobro zabavu te da se dogodine vidimo u još većem broju! – rekla je ravnateljica Poslovanja HRT-a Gordana Grandov.

Medijska regata i ove će se godine održati u smanjenom opsegu uz sudjelovanje  uglavnom domaćih medija, ali sve što se tijekom Fiumanke bude događalo na moru i kopnu, bit će zabilježeno u reportaži koja će se emitirati 18. lipnja u 16:30 sati na 2. programu HRT-a i koja će putem sustava EBU biti odaslana svim članicama Unije. Uz HRT, Kanal Ri, Novi list, Novinet tv, Nova tv i Radio Rijeka kao sudionici medijske regate i medijski pokrovitelji Fiumanke aktivno će najavljivati i pratiti sve programe.

Vrijednu medijsku podršku Fiumanki daju i njezini ostali medijski pokrovitelji: Adriatic Sailor, Burza nautike, Fiuman, Kigo, Kvarnerski.com, Laganini FM, La voce, Moja Rijeka, Morski HR, Nacional-Navigare, Nautika portal, Novinet mreža portala – Torpedo, Tunera, Pod Učkun, Bodulija, Lanterna i Trend51, Outdoor Akzent, Pomorski radio Bakar, Radio Otok Krk, Regate.com, Rijeka danas, Ri portal, Ri prsten, Sport.Com, Teklić i brojni drugi mediji koji doprinose tome da se Fiumanka vidi, da se o njoj čuje i čita daleko izvan našeg grada!

Aktivnosti Fiumanke počinju sutra, otvaranjem regatnog ureda Fiumanke na Terminalu i trodnevnom Studentskom regatom Sveučilišta u Rijeci koja je izazvala velik interes među studentima i to ne samo iz Rijeke, nego i drugih sveučilišta. Fiumanka je kao i do sada u potpunosti besplatna za sudionike, a s ovjerenom prijavom za regatu posadama je od 5. do 12. lipnja besplatan vez u Riječkoj luci.

Petak 11. lipnja, počet će poslovnim događanjem na kojem će se razgovarati o održivom nautičkom razvoju, primjeni novih tehnologija i plavom rastu dok će u popodnevnim satima zajedriti regata Lürssen Kvarner Race powered by Fiumanka, U subotu 11. lipnja u 12 sati zajedrit će 23. Velika Fiumanka i medijska regata, a osim u Rijeci, jedrit će se i u Preluci na dvodnevnom državnom prvenstvu u windsurfu dok će sportski program u nedjelju zaključiti 2. SUP Fiumanka.

Sve informacije o programu i prijavama mogu se pronaći na mrežnim stranicama regate https://fiumanka.eu/ kao i stranicama suorganizatora.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.