2 min. čitanja

Najavljen Sajam tradicijske drvene brodogradnje u Betini

Najavljen Sajam tradicijske drvene brodogradnje u Betini
Foto: MBDB

BETINA – U Betini će se od 3. do 5. lipnja 2022. održati Sajam tradicijske drvene brodogradnje koji u  partnerstvu organiziraju Muzej betinske drvene brodogradnje, Turistička zajednica mjesta Betina  i udruga Betinska gajeta 1740.

Program obuhvaća izložbu tradicijskih drvenih brodova, prodajno – izložbeni sajam proizvođača  i distributera opreme namijenjene drvenim brodovima – konopa, bokobrana, palubne opreme,  okova, servisnih usluga u maloj brodogradnji – brodskih motora, elektro opreme, boja i lakova,  ali i ribarskih alata i opreme, stručna predavanja koja će održati brodograditelji i ostali zaljubljenici  u tradicijsku brodogradnju, prezentacije izrade tradicijskih alata, radionice za djecu i odrasle na  temu gradnje brodova, jedrenja, očuvanja okoliša, regate i plovidbe u drvenim brodovima te  posjete škverovima. Naglasak događanja je na obrtništvu i lokalnom proizvodu.

Na glavnom betinskom trgu održat će se gastronomski dio manifestacije, prezentacija i prodajni  sajam proizvoda OPG-a, tradicijskih obrtnika i ostalih ponuđača domaćih proizvoda. Program će  se održati na otvorenom – na potezu od tradicijskih brodogradilišta, koja će se također  prezentirati na sajmu, prema Trgu na moru. Na Dugom mulu u Betini bit će upriličen najatraktivniji  dio događaja – Izložba tradicijskih brodova. Glavna betinska riva bit će mjesto polaska  prezentacijske regate drvenih brodova te ostalih plovidbi koje su dijelom programa. Radionice i  edukativni dio održat će se u prostoru Prezentacijskog centra Betina.

Sudjelovanje na sajmu je besplatno. Izlagačima će biti omogućen fizički prostor za prezentaciju  koji uključuje stol, barske stolice i mogućnost video i audio podrške (ukoliko izlagač ima materijal  za izlaganje treba ga dostaviti ranije putem jumbo maila na muzej@mbdb.hr).

Ciljevi projekta su otvaranje novih mogućnosti za aktere hrvatske male drvene brodogradnje i  povezanih tradicijskih zanata, promicanje maritimne kulture i razvoj kulturnog turizma.

Projekt je u prvom redu namijenjen brodograditeljima, vlasnicima drvenih brodova, obrtnicima,  OPG-ovima, ribarima, članovima baštinskih udruga, lokalnom stanovništvu, mladima i djeci.  Program je namijenjen zaljubljenicima u pomorsku baštinu i drvenu brodogradnju.

Projekt je sufinanciran sredstvima LAGUR-a Galeb iz Tribunja putem FLAG natječaja za provedbu  Mjere 1.1.1. “Promocija lokalnog ribarstva, akvakulture, gastronomije i maritimne baštine” iz LRSR  FLAG-a “Galeb”.

Medijski pokrovitelji događanja: Nautički oglasno – informativni portal Burza nautike, Portal  24sata, Županijski radio Šibenik.

Program će se održati pod pokroviteljstvom Općine Tisno i Šibensko – kninske županije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.