3 min. čitanja

Najavljen 3. hrvatski Ronilački kongres

Najavljen 3. hrvatski Ronilački kongres
Foto: Damir Podnar

SPLIT - Tijekom ovog vikenda Splitsko-dalmatinska županija mjesto je okupljanja ronilačke populacije i domaćin III. Hrvatskog ronilačkog kongresa koji će se održavati 17. i 18. ožujka 2023. godine u Splitu, Hotel Amphora, a okupljat će ronilačku populaciju na jednom mjestu u cilju razmjene znanja i iskustva s relevantnim stručnjacima iz različitih područja i segmenta rada.

Treći Hrvatski ronilački kongres provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic.

Foto: Damir Zurub

Hrvatski ronilački kongres koji već treću godinu okuplja ronilačku populaciju na jednom mjestu, obrađivat će brojne aktualne teme izravno vezane uz segment ronjenja, praćenje trendova u ronjenju ne samo kao sportskoj aktivnosti nego u ronilačkom turizmu, ronjenju u službama spašavanja, ronjenju kao gospodarskoj aktivnosti, zaštita podmorja, zdravstveni aspekt ronjenja, unaprjeđenje poslovnih procesa u ronilačkom turizmu digitalnim alatima te digitalizacija, modernizacija ronilačke ponude i promocija na svim razinama.

Tijekom dva dana trajanja kongresa, relevantni stručnjaci će prezentirati iskustva i znanja iz različitih područja sigurnosti, zatim organizacija i mogućnosti ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske oformljene za najzahtjevnije hitne intervencije, speleospašavanje, ronjenje u vatrogastvu Republike Hrvatske te djelovanje službi na terenu.

Ono što ronjenje čini posebnom aktivnošću u odnosu na druge su upravo uvjeti u kojima se provodi s obzirom da se radi o neprirodnom čovjekovom okruženju, stoga će posebno zanimljivo biti na predavanjima vezano uz zdravstveni aspekt ronjenja.

Potencijal i perspektiva ronilačkog turizma, noviteti u tehničkom ronjenju, arheološka nalazišta, ekspedicije, ronjenje na olupinama velikih dubina i njihov pronalazak također će okupirati pažnju posjetitelja i zaljubljenika u podvodni svijet dok će panel različitih ronilačkih projekta  biti dodatna inspiracija posjetiteljima.

Ronjenje je jedan od boljih i unosnijih turističkog proizvoda te daje dodanu vrijednost ukupnoj turističkoj ponudi, a još uvijek nije u cijelosti iskorišteno, te će posjetitelji kongresa imati jedinstvenu priliku sudjelovati u raspravama i saznati najnovije  informacije na zanimljivim aktualnim predavanjima i sudjelovati u raspravama.

Partner III. Hrvatskog ronilačkog kongresa je Hrvatska turistička zajednica, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz podršku Ronilačkog centra Marco Polo i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Važan segment kongresa je područje zaštite podmorja i ekologije kao preduvjeta za razvoj ronilačkog turizma u Hrvatskoj, a izuzetno je važno podizanje razine svijesti o važnosti očuvanja mora, okoliša i prirode te će ronioci i posjetitelji kongresa sudjelovati treći dan, 19. ožujka 2023. u ekološkoj akciji čišćenja podmorja Eko patrola / Dalmacija. Ronioci će čistiti podmorje na tri lokacije;  Split, Solin i mjesto Povlja na Braču u organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, RK Nemo-Brač i Plave promocije, a uz podršku Općine Selca i Turističke zajednice grada Solina.

Medijski pokrovitelji III. Hrvatskog ronilačkog kongresa su Morski HR, CRO TV, Hrvatski radio Frankfurt, Scubalife, Gorgonija, a veliki doprinos u provedbi kongresa i Eko patrole / Dalmacija pružili su sponzori: Garmin, Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), Highfield boats, Reef d.o.o, Santi, Divesoft, Suex, Mitsubishi Motors Hrvatska i Drinkomatic.

Kongres će sadržavati i izložbeni prostor gdje će brojni izlagači iz ronilačke industrije prezentirati najsuvremeniju ronilačku opremu te prikazati najnovija dostignuća, proizvode i usluge, a ujedno se nastoji podići interes dionika turističkog sektora za područje ronilačkog turizma.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.