>
  2 min. čitanja

Najava 24. Fiumanke – mjesec dana do početka riječkog praznika pod jedrima

Najava 24. Fiumanke – mjesec dana do početka riječkog praznika pod jedrima
Foto: Fiumanka.eu

RIJEKA - Rijeka i njezina luka već su više od dva desetljeća mjesto susreta mnogobrojnih nautičara i zaljubljenika u more na međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji koja u najsjevernijem jadranskom zaljevu, iz godinu u godinu okuplja velik broj jedrilica i jedriličara.

Fiumanka je riječki i hrvatski praznik jedara, a ono na što svakako vrijedi podsjetiti jest i to da je Fiumnaka u potpunosti besplatna. Njezin moto je: Imaš-barku-imaš jedro-prijavi se! Uz dobru volju, to je sve što je potrebno, za ostalo ćemo se pobrinuti mi, organizatori!

Foto: Fiumanka.eu

Od 4. do 11. lipnja 2023. održat će se 24. izdanje Fiumanke koja je postala prepoznatljiv međunarodni nautički i turistički događaj Rijeke i Kvarnera, a osim jedriličara na njoj rado sudjeluju gospodarstvenici i mediji.

Glavni ciljevi ove sportsko-turističke manifestacije su promocija i popularizacija jedrenja te promocija Rijeke i Kvarnera. U tome će svakako ključnu ulogu imati izgradnja nove nautičke marine u Rijeci, a čija će realizacija simbolično započeti upravo na ovogodišnjoj Fiumanki.

Foto: Fiumanka.eu

Svaka godina donosi nove izazove u nastojanju razvoja manifestacije i izgradnji njezine prepoznatljivosti. Tako su se tijekom godina regati krstaša pridružile sada već tradicionalna Europska medijska regata, sup i surf regate, a od prošle godine i poslovno događanje s regatom Kvarner Race te osobito perspektivna Studentska regata koja je postavila dobre temelje da i ona postane međunarodna i pretvori Rijeku u centar studentskog jedrenja.

Fiumanka je podjednako atraktivna i perspektivna za nadogradnju programima na kopnu. Tijekom godina razvila je brojne partnerske suradnje koje se priključuju kao njezin dio ili povodom nje, kako bi Riječanima i njihovim gostima u tjednu Fiumanke ponudili program ispunjen različitim glazbenim i zabavnim sadržajima kojih ni na ovogodišnjem 24. izdanju neće nedostajati.

Među programima se svakako ističe i „Fešta od maloga broda – papirnata Fiumanka“ u kojoj će Trgom 128. brigade 9. lipnja zaploviti stotine jedrilica od papira, a izrađuju ih učenici osnovnih škola Rijeke i prstena i štićenici Centra za rehabilitaciju Rijeka.

- Program Fiumanke po danima najavljivat ćemo u objavam koje slijede, a očekuje nas puno toga - poručuju organizatori na službenim stranicama Fiumanke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.