NAGLI SKOK Stožer izvijestio: U Hrvatskoj 130 novozaraženih: “Najviše je mladih”

Nacionalni stožer civilne zaštite od 14 sati na konferenciji za novinare objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. Županije su tijekom jutra prijavile preko 120 slučajeva.

– Imamo 130 novih slučajeva. 686 je aktivno oboljelih, 8 pacijenata je na respiratoru. Ukupan broj slučajeva je 5870. 2279 osoba je u samoizolaciji Testirano je 132292, od toga 1604 u posljednja 24 sata – izdiktirao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

– Nema bitnih novih žarišta. Ljudi se vraćaju s godišnjih odmora i imamo dosta mlađih oboljelih. Od ovih danas novozaraženih prosjek životne dobi je 34 godine. Oni su sudjelovali na različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju – rekao je Capak.

– Mi jesmo jučer malo promijenili preporuke za rad noćnih klubova. Dali smo snažnu preporuku da se zatvoreni dijelovi klubova zatvore. Nema plesnih podija, tamo se trebaju postaviti stolovi s razmacima. Inspekcija Civilne zaštite će to kontrolirati – rečeno je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

PROČITAJTE JOŠ:

HZJZ novim preporukama donio loše vijesti za vlasnike noćnih klubova i sve koji vole izlaziti