2 min. čitanja

Nacionalni park Mljet ove godine posjetilo 125 tisuća posjetitelja

Nacionalni park Mljet ove godine posjetilo 125 tisuća posjetitelja
Foto: NP Mljet

MLJET - Posjetiteljska sezona 2022. godine u Nacionalnom parku Mljet završila je s kišama koje traju zadnjih nekoliko dana. Bila je izuzetno uspješna, a područje hrvatskog najjužnijeg nacionalnog parka posjetilo više od 125.000 posjetitelja.

NP Mljet se priprema za zimsko održavanje šuma, provođenje planiranih istraživanja i ostalih aktivnosti zaštite na svom području. Ove godine je, kao nikad prije, NP Mljet radio od početka ožujka čak do polovice studenoga.

“Ljetni rekviziti” se pospremaju i konzerviraju do proljeća, klupe oko jezera se bojaju, a svi stari prodajni kiosci se zamjenjuju novim.

Tako su i patrolni gumenjaci službe čuvara prirode, popularnih rendžera, izvađeni “na suho”. Na moru ih je zamijenio za hladnije vrijeme prikladniji zatvoreni brzi patrolni brod NP-a, P-101. On će se koristiti za potrebe službe čuvara, istraživanja i eventualne hitne intervencija na moru tijekom zimskih mjeseci.

Solarni katamarani su na svojim zimskim vezovima, a s vožnjama po Velikom jezeru na Mljetu će opet započeti u ožujku 2023. godine. Tada će se aktivirati i električni vlakići, kojima NP već nekoliko godina posjetiteljima pruža mogućnost upoznavanja cijelog kopnenog dijela temeljnog fenomena NP Mljet, od otvorenog mora i kanala Soline pa sve do živopisnog Malog jezera.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.