2 min. čitanja

Načelnik Šolte pozvao otočane na odgovornost: “Na otoku ne postoji covid tim, zato se čuvajmo sami”

Načelnik Šolte pozvao otočane na odgovornost: “Na otoku ne postoji covid tim, zato se čuvajmo sami”
Foto: Youtube / Screenshot / Općina Šolta

ŠOLTA – Načelnik Šolte Nikola Cecić- Karuzić pozvao je stanovnike svog otoka na odgovornost u novonastaloj situaciji oko koronavirusa. “Na otoku ne postoji tim obučen za covid slučajeve. Ne želim reći da smo u ovome svemu kao specifična otočna sredina ostali prepušteni sami sebi, ali prevelik broj oboljelih u gradovima ne ostavlja mnogo prostora za pomoć i organizaciju od strane nadležnih institucija malim izdvojenim sredinama poput naše”, poručuje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Drage Šoltanke i Šoltani, poštovani stanovnici i posjetitelji našeg otoka!

U ovim turbulentnim vremenima, u ovom “novom normalnom”, gdje se “čovjek čovjeka boji”, pozivam vas na pažnju i odgovornost prema sebi i svakom žitelju našeg otoka. Vjerujem kako je na našem otoku i dalje prisutan onaj duh zajedništva, empatija prema svom bližnjemu, prema svojim susjedima i mještanima.

Veliki porast broja zaraženih u zadnjih mjesec dana utječe i na naše malo, otočno, okruženje. Donosi u svima nama strah od mogućih najgorih scenarija, kako individualno, tako i za otok u cijelosti.

Svakako ne želimo osvanuti na naslovnici kao “otok u karanteni” pa ovim putem apeliram na svih vas: slušajmo preporuke, poštujmo epidemiološke mjere, budimo savjesni, upozorimo ako naiđemo na nekog tko u našoj okolini ne nosi masku ili ne poštuje epidemiološke mjere.

Budimo ODGOVORNI, imajmo obzira prema našim zdravstvenim djelatnicima na otoku jer su oni jedini koji nam mogu pomoći i spasiti živote ljudima koji pate od kroničnih bolesti.

Zaštitite se prilikom odlazaka u Split , ili drugdje, nosite maske, ponesite dezinfekcijsko sredstvo, mislite na to kako da zaštitite sebe, ali i na to kako da zaštitite druge.

Imajte obzira prema djelatnicima našeg komunalnog poduzeća koji su, uz djelatnice trgovačkih centara na otoku, najizloženiji. Razmislite o tome da su usluge koje naše komunalno poduzeće pruža od vitalnog značaja za održivost života na otoku.

U slučaju pojave Covida u vašoj blizini kontaktirajte dežurne brojeve u našoj Županiji.

Zavod za javno zdravstvo nadležan je i za slučajeve na otoku Šolti, ili bolje rečeno trebao bi biti, jer na otoku ne postoji tim obučen za covid slučajeve. Ne želim reći da smo u ovome svemu kao specifična otočna sredina ostali prepušteni sami sebi, ali prevelik broj oboljelih u gradovima ne ostavlja mnogo prostora za pomoć i organizaciju od strane nadležnih institucija malim izdvojenim sredinama poput naše.

Boravite što više na otvorenom, iskoristite mogućnosti ugodne i zdrave šetnje prirodom koje naš otok u izobilju pruža.
Ova blagonaklona klima omogućava nam da i u jesenskim mjesecima još uvijek možemo sjediti na otvorenom.
Izbjegavajte društvena okupljanja, a u kafićima sjedite na vanjskim terasama.

Izdržimo još ovaj val epidemije, suzdržimo se od nepotrebnih aktivnosti kako bismo mogli s bližnjima i susjedima dočekati Božić i okupiti se na adventskim događanjima koje smo planirali organizirati za sve naše žitelje, naravno na otvorenom.

Pozivam vas na ODGOVORNOST, na razmišljanje o svakom postupanju, na brigu o svima u vašem okruženju jer ovo možemo prebroditi jedino zajedno uz maksimalno poštivanje mjera i brigu za sebe i svakog oko sebe.

Veliko hvala na vašoj dosadašnjoj odgovornosti kojom smo uspjeli odoljeti prvom naletu epidemije.

S punom vjerom u sve vas, koji ste uvijek složni kada je najteže i stremite ka što boljim zajedničkim nam ciljevima,
očekujem da i ovaj val prebrodimo zajedno i odgovorno”, poručuje načelnik Šolte Nikola Cecić- Karuzić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.