2 min. čitanja

Načelnik Policijske uprave zadarske održao sastanke s predstavnicima Općine Vir i Grada Nina

Načelnik Policijske uprave zadarske održao sastanke s predstavnicima Općine Vir i Grada Nina
Foto: Boris Kačan

VIR/NIN - U tijeku su radni sastanci policije i predstavnika jedinica lokalnih samouprava na području zadarske županije.

Tijekom ovog tjedna načelnik Policijske uprave, Anton Dražina je sa svojim najbližim suradnicima održao koordinirane sastanke s predstavnicima jedinica lokalne samouprave. Na održanim sastancima istaknuo je glavne prioritete i smjernice u budućem radu policijske uprave, a posebice ojačavanja rada policijskih postaja koje su kroz provedeni preustroj koji prati lokalnu problematiku, spremne reagirati na definiranu sigurnosnu problematiku određene sredine.

Foto: PU zadarska

U srijedu je u Preku održan sastanak s predstavnicima otočnih općina, a u petak u prostorijama Općine Vir, načelnik Policijske uprave zadarske, Anton Dražina, voditelj Službe za javni red i sigurnost, Marijo Tokić te Roko Knez, načelnik Policijske postaje Zadar održali su koordinirani sastanak s Marinom Radovićem, načelnikom Općine Vir i svim njegovim suradnicima.

Osim što je Roko Knez, načelnik Policijske postaje Zadar, teritorijalno nadležne za područje otoka VIra, prezentirao stanje sigurnosti i planiranih aktivnosti u narednom periodu, na sastanku se komuniciralo i o planovima te ostvarivanju što boljih uvjeta s razine sigurnosnog aspekta za žitelje Općine i njihovih gostiju, provođenjem zajedničkih aktivnosti policije i lokalne zajednice, a posebice u ljetnoj sezoni. Istaknuta je organizacija rada Vijeća za prevenciju na području dodirnih općina i gradova u cilju bolje prevencije svih oblika kažnjivih ponašanja kroz provođenje nacionalnih i lokalnih preventivnih projekata i aktivnosti.

Nakon održanog sastanka u Viru, načelnik Dražina i suradnici su zajedno s načelnikom Grada Nina, Emilom Ćurkom posjetili prostorije Područnog ureda u Ninu, na adresi Branimirova obala 1, koji je također pod nadležnošću Policijske postaje Zadar.

Navedeni objekt je namijenjen obavljanju jednog dijela poslova u nadležnosti policije, a isto tako građani u njemu mogu dobiti potrebne informacije. Zaključkom prisutnih kako je sigurnost građana najveći prioritet, dogovorena je daljnja proaktivna suradnja policije i lokalne zajednice u nadolazećem periodu, s naglaskom na pripremu aktivnosti za nadolazeću turističku sezonu.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.