Načelnik Murtera nezadovoljan jer je napastovana žena za seksualne predatore istakla da se radi o domaćim ljudima

Toni Tučinov, načelnik Općine Murter-Kornati, obratio se javnosti nakon vijesti koju je objavio Morski HR o seksualnim predatorima koji na tom otoku uznemiravaju i ugrožavaju žene i djecu.

U nastavku možete pročitati cijelo njegovo obraćanje.

“Ovim putem obraćam se u svoje osobno ime i u ime svojih mještana koji su danas sa zgražanjem čitali članak o seksualnim predatorima na našem otoku koji je prenio portal morski.hr, a nakon njega i neki drugi medijski portali.

Osuđujem svako nasilje izvršeno prema bilo kojoj osobi, bilo da se radi o verbalnom, fizičkom seksualnom ili bilo kojem drugom nasilju učinjenom na štetu druge osobe. Nema nikakve dvojbe o tome koliko je nemoralno ponašanje određenih pojedinaca koje bi obavezno trebalo rezultirati sankcioniranjem istog, ali i poduzimanjem svih drugih, potrebitih radnji da bi se ovakvo nešto spriječilo za ubuduće. To je zadatak i obveza nadležnih institucija i predmet zakonom predviđenih postupaka koji će na zakonit i pravilan način utvrditi što je učinjeno i tko je to učinio”, kazao je načelnik Turčinov u prvom dijelu svog obraćanja.

“Nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta”

“Međutim, osjećam se obveznim javno se obratiti ovim putem i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem i nezadovoljstvo mnogih mojih mještana, jer u članku koji je prenio navedeni portal nedvojbeno stoji da se radi o ‘domaćim ljudima’. Smatram da se radi o teškoj optužbi na račun našeg mjesta jer redarstvene vlasti još uvijek nisu utvrdile tko su počinitelji ovog čina, a klasifikacijom da se radi o ‘domaćim ljudima’ nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta koje zasluženo slovi kao idealna obiteljska turistička destinacija.

Opaska da se radi o ‘domaćim ljudima’ je zaista nepotrebna jer, osim što se još ne zna tko su počinitelji, može aludirati da se o radi bilo o mještaninu otoka Murtera ili bilo kojeg drugog državljanina naše Lijepe. Međutim, u ovom slučaju, štetu isključivo trpi zajednica našeg mjesta, jer ovakvim generalnim pristupom smo svi prozvani, a najmanje oni koji su isključivo odgovorni za ovakvo nedolično ponašanje.

Stoga vas molim da u svojem članku izbacite dio u kojem se navodi da se radi o ‘domaćim ljudima’ sve dok takva činjenica ne bude utvrđena pravomoćnom presudom nadležnog suda”, zaključio je Turčinov.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Odvratne scene s Murtera: “Seksualni predatori vrebaju žene na plažama, riječ je o domaćim ljudima!”