1 min. čitanja

Na zadarskom području pronađena protupješačka mina, eksploziv, puške i razna streljiva

Na zadarskom području pronađena protupješačka mina, eksploziv, puške i razna streljiva
Foto: PU zadarska

Zadarska policija u ponedjeljak je zaprimila dvije dojave građana o pronalasku sumnjivih minskoeksplozivnih sredstava, nakon čega su na mjesto događaja odmah upućeni posebno osposobljeni policijski službenici.

- Podsjećamo građane kako je eksplozivna sredstva moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju - pozivaju iz policije.

Zadarska policija je jučer zaprimila dvije dojave građana o pronalasku sumnjivih minskoeksplozivnih sredstava, nakon čega su na mjesto događaja odmah upućeni posebno osposobljeni policijski službenici.

Tako su na zadarskom području policijski službenici protueksplozijske zaštite na mjestu pronalaska na siguran način uništili jednu protupješačku minu, a na benkovačkom području su izuzeli eksploziv, dvije puške i 450 komada raznog streljiva.

- Upozoravamo građane da prilikom pronalaska sumnjivih predmeta koji nalikuju na eksplozivna sredstva ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja već o tome odmah obavijeste policiju. Tada će na teren izići stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti - poručuje policija.

Zaostala minsko-eksplozivnih sredstava građani najčešće pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

- Obzirom da su krenuli građevinski i poljoprivredni radovi još jedanput apeliramo: ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome žurno obavijestite policiju na broj 192 - upozoravaju.

Nadalje, i ovom prilikom pozivamo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi ili na mjestima koja su dostupna ostalim građanima te podsjećamo kako je eksplozivna sredstva moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju - poručuju iz Policijske uprave zadarske.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.