1 min. čitanja

U gradu Visu zabranjena glazba uživo bez dozvole turističke zajednice - građani u nevjerici!

U gradu Visu zabranjena glazba uživo bez dozvole turističke zajednice - građani u nevjerici!
Foto: Screenshot/Morski.hr

Kako bi osigurao mir i tišinu mještana i turista, gradonačelnik Visa donio je drastičnu odluku: zabraniti korištenje svih glazbenih instrumenata u Visu, bilo na na javnom mjestu ili čak u privatnom prostoru.

Mahnite zbogom svirkama i malim jazz konceratima u Fruteriji, Loli, Bejbija, Lambiku ili Kod Paveta. Turisti, a i lokalci, željni su žive svirke. Voljeli su male glazbene događaje, a umjetnici su mogli malo i zaraditi. Sada više nemaju ni pravo improvizirati mali jam session s prijateljima ispred kuće, donosi Slobodna Dalmacija.

Zabraniti korištenje instrumenata, bune se građani, potpuno je neustavno. Toliko stvari koje svima smetaju su dopuštene, a ovo je, bez ikakve rasprave, zabranjeno? Postoji toliko mnogo mogućnosti za postizanje dogovora: razina zvuka, rasporedi, pojačanje, itd. U međuvremenu, jahtaši i kafići smiju glasno puštati bilo koju vrstu glazbe.

No, na Visu su dekretom HDZ-ova gradonačelnika Ive Radice, sada dozvoljeni samo nastupi u organizaciji turističke zajednice. Ona je doduše samo u kolovozu organizirala 20 koncerata, no svejedno je nejasno zašto joj smetaju svi drugi koji proizvode bilo kakve note.

Riječima jednog od lokalnih ugostitelja:

- Na početku ljeta smo saznali za tu promjenu. Moram priznat, to nas je poprilično iznenadilo. Znate, par ugostitelja je stalno organiziralo svirke, a sad se više nigdje ne može takvo nešto prirediti na vlastitu ruku. Sve mora ić preko grada i turističke zajednice, a svatko tko je takvo nešto tražio je bio odbijen.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.