Na talijanskoj obali Jadrana pronađeno tijelo muškarca: "Nije isključeno da je ribar"

ANCONA - Tijelo, po svemu sudeći starije muške osobe, pronađeno je jutros na talijanskoj obali Jadrana, u mjestu Numana, blizu Ancone.

Pronašao ga je čovjek koji je šetao obalom jutros oko 6.30 sati, a na lice mjesta stigla je talijanska policija, zajedno s mrtvozornikom.  

Portal Cronache Ancona piše da policija istražuje kako bi identitetificirala tijelo, konzultirajući bazu nestalih osoba, no kažu i da u posljednje vrijeme nemaju nestalih osoba u moru.

- Sada istražujemo kako bi pronašli identitet preminulog konzultirajući bazu nestalih osoba, ne samo u regiji Marche. Nije isključeno da je tijelo u Numanu doplutalo sa suprotne obale Jadrana. Iz činjenice da je čovjek nosio rukavice, nije isključeno da to može biti ribar. Dežurni sudac je obaviješten o činjenicama i naredit će obdukciju - javlja Corriere Adriatico.

Foto: Carabinieri / Facebook / Ilustracija

- Može se vidjeti da se ne radi o osobi prosijede kose, s bijelom majicom bez rukava, kanatijerom, a po svemu sudeći, tijelo je u moru bilo tjednima, ako ne i mjesec-dva - ispričao je za Morski HR Boban Slobodan Antić, koji u Italiji radi kao fotoreporter, te nam je dojavio za ovaj slučaj kako bi zajedno pokušali doznati o kome se radi.

Još uvijek nema vijesti o nestalim ribarima iz Umaga

Podsjetimo, prošlo je 18 dana od nestanka dvojice umaških ribara Antona Kutića i Dražena Pintarića, čija je brodica pronađena petog dana potrage točno na mjestu gdje su posljednji put locirani, no ribarima nema ni traga.

Lučka kapetanica u Puli Dolores Brenko Škerjanc medijima je tijekom intenzivne potrage za nestalima kazala da je u trenutku nestanka puhala jaka tramontana te da se "očekuje da bi ih se moglo pronaći na talijanskoj strani Jadrana".

Pronađeni su ostaci broda, ali ne i nestali ribari
Četvrti je dan intenzivne potrage za nestalim umaškim ribarima Antonom Kutićem i Draženom Pintarićem. Doznajemo da je pronađen brod, ali ne i ribari. Ovu informaciju je za Morski HR potvrdila kapetanica Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko Škerjanc: - Danas možemo potvrditi pronađena je bro…

Prema evidenciji nestalih osoba 70-godišnji Anton Kutić u trenutku nestanka bio je obučen u plave radničke hlače sa džepovima, crne gumene čizme, bijelu majicu kratkih rukava, sivu jaknu i tamnoplavu kapu, dok je 53-godišnji Dražen Pintarić u trenutku nestanka bio odjeven u plavo radno odijelo.

Za njima su tragale hrvatske i talijanske službe, no nažalost do današnjeg dana nisu pronađeni. Kako su nam rekli u istarskoj policiji, za dvojicom ribara još uvijek se traga i trenutno nemaju službenih informacija o događaju s talijanske strane. Čim dobijemo više informacija, objavit ćemo ih.

Jurica Gašpar