1 min. čitanja

Na Škurinjama održana velika akcija čišćenja

Na Škurinjama održana velika akcija čišćenja
Foto: Wikimedia

RIJEKAU organizaciji Udruge Žmergo u subotu je u jutarnjim satima održana velika akcija čišćenja koja se odvila između Sadske ulice i Ulice škurinjskih žrtava u naselju Škurinje. Akcija je samo jedna u nizu organiziranih u povodu Svjetskog dana čišćenja, koji je iznjedrio značajna postignuća – diljem Hrvatske dosad je sudjelovalo 380 tisuća volontera, a skupljeno je preko 33.500 tona otpada.

– Drago nam je da se ljudi odazivaju i imaju taj osjećaj ljubavi prema okolišu i prirodi, a nadamo se da će se onda i svijest mijenjati s vremenom, kako ne bismo imali ovakve lokacije i probleme - poručila je Helena Traub, voditeljica Zelene čistke iz Udruge Žmergo.

Zahvaljujući naporima KD-a Čistoća, u posljednjih mjesec dana čišćenjem je obuhvaćeno oko 550.000 m2 površina i prikupljeno je 470 m2 nepropisno odloženog glomaznog i drugog otpada s područja grada.

– KD Čistoća, kao i svake godine dosad, daje svoj doprinos, Zelenoj čistki pridružuje se svojim resursima i sve građane ubuduće pozivamo da bude što više volontera. Broj divljih deponija raste iz godine u godinu i ovo je poruka da se takve stvari preveniraju i zbrinjavaju na pravilan način - poručila je Jasna Kukuljan, direktorica KD-a Čistoća.

Akciju je podržao i Grad Rijeka.

– Poruka je da ne možemo samo pustiti gradu da čisti okolo, moramo se uključiti i sami. Dužnost je svakog stanovnika grada Rijeke da sudjeluje aktivno u osmišljavanju svog okoliša - zaključuje zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, prenosi Novi list.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.