1 min. čitanja

Na školskom brodu “Jadran” policija pronašla velike količine droge

Na školskom brodu “Jadran” policija pronašla velike količine droge
Foto: Youtube/Screenshot

KOTOR – Crnogorska vojna policija je jutros na školskom brodu “Jadran” pronašla više desetina kilograma tvari za koju se sumnja da je droga. Na ovaj način spriječena je namjera kriminalnih skupina da zloupotrijebe krstarenje školskog broda, priopćili su iz Ministarstva obrane Crne Gore.

Na osnovu operativnih radnji ovlašteni službenici Odjela za vojno-obavještajne i sigurnosne poslove, došli su do spoznaje da određene kriminalne grupe imaju namjeru iskoristiti krstarenje školskog broda “Jadran”, koje je bilo planirano za danas, 19. travnja 2019. godine, za provedbu kriminalnih djelatnosti.

Prethodno je planirana realizacija praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora u okviru dosadašnje suradnje s Ministarstvom odbrane i Sveučilištem Crne Gore.

Photo: Wikimedia

Prema istom izvoru, u ranim jutarnjim satima vojna policija je izvršila pretragu školskog broda “Jadran”, pri čemu je pronašla više desetina kilograma tvari za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. O navedenom je obaviještena Uprava policije i nadležno tužiteljstvo. Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlaštenog tužitelja, provode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja ovog kaznenog djela.

A školski brod „Jadran“ koji se trenutno nalazi u Crnoj Gori koja ga svojata, trebao je  pod zapovjedništvom kapetana korvete Zorana Ivanovskog krenuti na petnaestodnevnu plovidbu na ruti Tivat – Istanbul – Pirej.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.