1 min. čitanja

Na sjevernom Jadranu baš i ne vole sigurnosni pojas - evo koliko je nesavjesnih vozača u prosincu evidentirala policija!

Na sjevernom Jadranu baš i ne vole sigurnosni pojas - evo koliko je nesavjesnih vozača u prosincu evidentirala policija!
Foto:Pexels

Prometne nesreće poput ove u kojoj su noćas izgubljena 3 života, podsjećaju nas kako treba bit odgovoran i čuvati sebe i druge u prometu. Sigurnosni pojas često nas živcira, ali može spasiti život!

Policijski su službenici proteklog mjeseca pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u PGŽ i na koncu objavili rezultate.

Čak 292 vozača i putnika u vožnji nisu koristila sigurnosni pojas! Od tog broja 262 slučaja se odnose na vozače, koje ovaj "dosadni pojas" nerijetko živcira pa riskiraju vlastitu sigurnosti, ali i kazne. Većina evidentiranih pritom je zatečena u osobnom vozilu dok ih je u teretnim vozilima evidentirano 30.

Ukupno je evidentirano nešto više pod 2297 građana što znači da ih je više od 10 % svjesno riskiralo sigurnost i kao što smo već spomenuli novčane kazne od oko 130 eura.

No, cijena života daleko je veća stoga budite odgovorni i sljedeći put kad sjednete u auto koristite sigurnosni pojas čak i ako vam to nije najdraža stvar na svijetu. Statistika kaže da fatalne posljedice prometnih nesreća pojas umanjuje za gotovo 50 %.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.