Na šibenskoj pijaci jasno se vidjelo da je petak - Peškarija puna, na zelenom dijelu pustoš

ŠIBENIK - Dobro je poznata tradicija da je petak dan za ribu, što se jasno jutros oko 8:30 sati ividjelo na peškariji na šibenskoj pijaci.

- Možete na gradele, možete ga i frigati. Ukusna je to riba - rekla je prodavačica za luca od desetak kila.

Druga vrsta ribe koja je zaokupljala pažnju bio je škaram. Malo podsjeća na barakude ili štuku i poprilično je opasnog izgleda. Međutim, i škarami su specijalitet ako ga znate spremiti kako treba. Nisu baš svakodnevni prizor na šibenskoj peškariji, više ih je na južnijem djelu Jadrana.

Bijela je to riba i najbolja je na gradele ili u brudetu, piše ŠibenikIN.

Naravno, bila je tu i svega od uobičajene ponude ribe, liganja, muzgavaca, hobotnica  i nezaobilaznih srdela. Oko njih se i stvarala najveća gužva.

Na zelenom dijelu tržnice pažnju su privlačile prekrasne naranče. Na štandu su stajale onako sa zelenim lišćem, prizor kao iz žuranala, a stigle su s otoka Visa.

Novinare je šokiralo što je prodavačica za jednim bankom tražila 20 eura za domaću kokoš od jedva dva kilograma, ako nije bila i po kila manja. Zdravo je jesti organsko, ali 150 kuna za ne baš veliku kokoš..??

Uglavnom, peškarija puna, pijaca poluprazna. Tužno je bilo vidjeti da je većina banaka prazna.

PROČITAJTE JOŠ:

Marin Miletić: “Pogoduje se uzgajivačima tuna, građani si ne mogu priuštiti ni srdelu”
U saborskoj raspravi o izmjenama zakona o morskom ribarstvu i akvakulturi čulo se da Hrvati još uvijek jedu malo ribe, ali i upozorilo na lošu situaciju u domaćem ribarstvu. Riba bi, istaknuto je u raspravi, trebala biti dio besplatnih obroka koje je učenicima osigurala država, dok bi uspo…
Provjerite spadate li među one koji bi u potpunosti trebali izbjegavati srdele
Uz mnoge zdravstvene prednosti, srdele se ne preporučaju svima. Patite li od visokog krvnog tlaka, gihta ili imate bubrežne kamence, bolje ih je izbjegavati. Srdele su pune važnih hranjivih tvari, što ih svrstava na prvo mjesto kada je u pitanju prehrana. Zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiseli…