2 min. čitanja

Na rubu olujnih oblaka, uspješno završila regata Susak za dvoje i posade

Na rubu olujnih oblaka, uspješno završila regata Susak za dvoje i posade

Offshore, odnosno odobalna regata Susak za dvoje i Susak za posade, uspješno je privela kraju svoje 4. izdanje. Uz 11 hrvatskih, natjecale  su se 3 slovenske i jedna austrijska posada. Bez obzira na vremenske nepogode koje su pogodile Kvarner u petak, regatu je obilježilo izuzetno povoljno vrijeme pošto su se jedriličari, cijelo vrijeme držali na rubu olujnih oblaka koji su donijeli poplave na Krku.

Uz relativno toplu noć za ovo doba godine, te uz povoljne vjetrove, oboreni su rekordi regate i to konkurenciji dvojaca i u konkurenciji posada.  Kao pobjednik regate, proglašen je dvojac Kabalin/Mačešić na jedrilici Njifa, koji je za sedam minuta oborio rekord jedrilice Cittadele, s prvog izdanja Suska za dvoje.

U konkurenciji posada, najbrže vrijeme ostvarila je nova karbonska jurilica, jedrilica Code X, kormilara Sandia Misirače koja je za čak tri sata oborila rekord jedrilice Bella Nostra, također ostvaren na prvom izdanju Suska za posade.

Pogodne, ali promijenjive vremenske prilike, te velik val, pratile su jedriličare veći dio 102 NM duge rute od Ičića do Suska i nazad. Taktička nadmudrivanja u Velim vratima, te na povratku u području Malih i Velih Srakana i Unija, donijele su česte promijene u poretku, a konačnu ulogu igrala je i Prelučka tramontana koje je najbrže dočekala kako su se približavali cilju u Ičićima.

Nekoliko fotofiniša, nakon više od 24 sata jedrenja, pokazalo je da ništa nije gotovo sve dok se ne prođe ciljna linija. Posade su nakon neprospavane noći, imale dan za odmor, te su navečer na zajedničkom druženju podijeljene nagrade.

Zadovoljstvo regatom, jedriličari su potvrdili obećanjem da se vraćaju dogodine. Yacht Club Croatia, ovom je regatom zaključio ciklus regata koje organizira u studenom, te zahvaljuje svima koji su poduprijeli organizaciju klupskih regata, a pogotovo ACI d.d., Sportskom savezu Grada Opatije, te turističkim zajednicama Ićića, Opatije i Kvarnera.

Petar Smojver

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.