1 min. čitanja

Na riječkom Korzu traje Dan sigurne vožnje romobilima

Na riječkom Korzu traje Dan sigurne vožnje romobilima
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U sklopu Europskog tjedna mobilnosti ispred zgrade Grada Rijeke održava se program Dani sigurne vožnje. Cilj ovog edukativnog programa je ukazati na sigurno korištenje ovog eco-friendly načina prijevoza.

Osim podjele kaciga koje građani sami mogu ukrasiti kako žele, na lokaciji se nalazi i poligon na kojem će se demonstrirati kako sigurno koristiti romobile, testirat će se vještine vožnje, ukazat će se na važnost poštivanja prometnih propisa te kako ispravno parkirati romobile. Vožnju na poligonu moći će isprobati građani stariji od 16 godina.

Za vrijeme trajanja Dana sigurne vožnje jedna minuta vožnje iznosit će 35 lipa, što je gotovo tri puta jeftinije od standardne cijene.

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je uveo uslugu najma Bolt električnih romobila, koja je sada dostupna u osam hrvatskih gradova. Popularnost ovakvog načina potkrjepljuju i podaci prema kojima su Riječani u godinu dana električnim romobilima prešli udaljenost od 290.000 kilometara.

Europski tjedan mobilnosti održava se od 16. do 22. rujna, a promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.