2 min. čitanja

Na požarište svratio i ravnatelj Civilne zaštite: “Opožareno je oko 3.300 hektara površine!”

Na požarište svratio i ravnatelj Civilne zaštite: “Opožareno je oko 3.300 hektara površine!”
Foto: RCZ

VODICE – U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Vodice, održan je sastanak s ciljem analize jučerašnjih aktivnosti na požarištu. Na sastanku su bili ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, šibensko-kninski župan Damir Jelić, gradonačelnik grada Vodica Ante Cukrov, načelnik Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić i ostali predstavnici grada, županije i intervencijskih postrojbi.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić izvijestio je kako u ovom trenutku na požarištu nema otvorene vatre te se pristupa sanaciji požarišta i izdimljavanja.

– Teren je dostatno pokriven s ljudskim snagama i vozilima te će daljnje aktivnosti i broj angažiranih snaga ovisiti o razvoju situacije koja je trenutno pod kontrolom vatrogasaca. Ako noć dobro prođe, od sutra bi se otpuštao dio snaga – kazao je Dukić.

U izjavi za medije ravnatelj Trut osvrnuo se na cjelokupnu akciju rekavši kako je trenutno situacija pod kontrolom, ali treba i dalje biti na oprezu jer se po najavama vremenskih prilika, ponovno očekuje jačanje vjetra.

– Vidljivo je već sada da su materijalne štete velike, opožareno je oko 3300 hektara površine, ima dosta oštećenih i izgorenih objekata i vozila, a uništeni su i poljoprivredni nasadi. Vatrogasnih snaga ima dovoljno, pomaže i vojska, na terenu su cijelo vrijeme policijski službenici i pripadnici civilne zaštite, a veliku pomoć pružili su i sami građani. Policija i inspektor zaštite od požara su na terenu i provode očevid nakon čega će se znati točni podaci. Sve izmještene osobe koje su sinoć i tijekom noći izrazile želju da se sklone, jutros su vraćene kućama (osim 4 osobe koje su smještene u staračkom domu u Šibeniku). Stožeri civilne zaštite bili su spremni i za veću evakuaciju do koje na sreću nije došlo – zaključio je dodavši kako se cijelo vrijeme pratila situacija i djelovalo sukladno razvoju događaja.

Po završetku sastanka, ravnatelj Trut i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević sa suradnicima uputili su se u obilazak požarišta na području Zatona i Rasline.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnik traži proglašenje stanja velike nesreće za Grad Šibenik
DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”
GALERIJA KATASTROFE Zaton kod Šibenika kao da je progutao vulkan!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.