1 min. čitanja

Na Pašmanu uskoro prva punionica električnih vozila

Na Pašmanu uskoro prva punionica električnih vozila
Foto: Pixabay

PAŠMAN – Hrvatska elektroprivreda i Općina Pašmanu u ožujku ove godine sklopili su Sporazum o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila.

U sporazumu je navedeno kako Općina Pašman u sklopu svoje gospodarske politike društveno odgovornog poslovanja, a u skladu s direktivom Europskog parlamenta i Vijeća, o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva te Zakonom o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva, želi potpomognuti razvoj elektromobilnosti, piše portal Otok Pašman.

Nova punionica će raditi u sklopu prvog hrvatskog lanca javno dostupnih punionica elektromotornih vozila – ELEN, koji razvija HEP.

Projekt obuhvaća postavljanje i držanje jedne punionice u mjestu Pašman na lokaciji Malinišće, u sklopu koje će biti osigurana dva parkirna mjesta.

Radovi na punionici, koji su počeli prije 5 dana, trebali bi biti završeni kroz desetak dana, nakon čega će to postati jedina punionica za električna vozila na otocima Pašman i Ugljan.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.