1 min. čitanja

Ipak se kreće?! Na ovom otoku božićnice rastu za 50%!

Ipak se kreće?! Na ovom otoku božićnice rastu za 50%!
Foto:Screenshot/Youtube

ZADAR - Priča o hrvatskim otocima obično se nakon odavanja počasti njihovoj ljepoti svodi na to da su sve prazniji i da na njima za mladog čovjeka nema budućnosti. Drugačija je sudbina možda ipak moguća.

Hrvatski otoci, a pogotovo manja mjesta na njima doslovno se bore za preživljavanje. Svima je jasno da u otoke i ljude koji ih ne žele zaboraviti i napustiti treba ulagati, pa svakako veseli svaka pozitivna priča s bilo kojeg našeg otoka.

Glavnu ulogu u ovoj priči ima Općina Pašman na istoimenom otoku, u Zadarskoj županiji. U prvih je 6 mjeseci 2023. godine ova općina tako zabilježila prihodi u iznosu od 1.257.271,04 eura što je povećanje za 13% u odnosu na 2022. Što se rashoda tiče oni su iznosili 819.853,32 eura što je smanjenje za 19% u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

Da skratimo priču, ova je otočka općina ostvarila suficit u svom proračunu pa je odlučeno i da božićnice "skoče" za 50%, a od iduće godine uvode se i uskrsnice.

Općina Pašman također pristupa Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju koji okuplja lokalna i regionalna tijela vlasti Europske unije s ciljem smanjenja emisije CO2 i povećanja otpornosti na djelovanje klimatskih promjena.

Bravo Pašman!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.