FOTO Na Unijama potpuno uređeno 25 km puteva i staza - Otočani: "Sretni smo i dobili smo najljepši Božićni poklon!"

UNIJE - Danas je otok napustila ekipa koja je proteklih mjesec i pol dana na otoku uređivala staze i puteve po cijelom otoku, objavio je Mjesni odbor Unije.

- Manje-više svi postojeći putevi su poravnati i ureďeni, prošireni i prilagođeni lakšem korištenju. Probijena je potpuno nova staza od Arbita do Velih stjena po hrbtu koja ujedno služi i kao protupožarni put. Nevjerovatni pogledi otvorit će potpuno nove vidike i poglede u kojima ćete uživati - kažu iz Mjesnog odbora ovog otoka i otkrivaju daljnje planove:

- Do ljeta planiramo označiti sve staze i napraviti karte staza. Da ne duljimo, čeka vas cca 25 km potpuno novo uređenih staza za hodanje, trčanje, bicikliranje i uživanje. Hvala svima koji su sudjelovali u projektu, a posebno ekipi iz grada Mali Lošinj, koji su aplicirali i dobili sredstva za navedeni projekt. Isto idu zahvale DVD-u Mali Lošinj koji su se angažirali oko izgradnje protupožarnog puta, koji će štititi mjesto od možebitnog požara. Mi smo baš sretni i Unije su dobile predivan božićni poklon - poručuju iz Mjesnog odbora Unija.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Hrvatski svjetionici se bude - Nakon 40 godina i “Vnetak” ponovno blista
Zanimljiv i hvale vrijedan projekt obnove pomorskih svjetionika, o kojem smo i ranije pisali, Plovput je pokrenuo prije nekoliko godina. Osim same građevinske obnove svjetionika, svojevrsna je to obnova i pomorskog nasljeđa Republike Hrvatske, obzirom da se ista izvodi sukladno strogim konzervatorskim propisima, a dinamika obnove je, sukladno financijskim mogućnostima
Na Unijama se gradi biciklistička staza i šetnica
Na otoku Unije uskoro kreću radovi uređenja postojećih šetnica i biciklističkih staza. - Radi se o uređenju postojećih puteva (javno dobro) u dužini cca 10 km - javili su za Morski HR iz Grada Malog Lošinja. - Trasa se uređuje u prosječnoj širini od 2,5 metra, uz