2 min. čitanja

NA NERETVU MISEČINA PALA Proteklog je vikenda Metković živio tradiciju

NA NERETVU MISEČINA PALA Proteklog je vikenda Metković živio tradiciju
Foto: Tragom hrvatske baštine / Facebook

METKOVIĆ - Proteklog je vikenda Metković svirao, pjevao i plesao tradiciju. Sve u sklopu 38. smotre folklora jadranske Hrvatske ili manifestacije nadaleko znane pod imenom 'Na Neretvu misečina pala'.

Smotru su vrhunskim nastupima obogatili predstavnici svih obalnih i otočnih županija, predstavnici najstarijih smotri ravničarske Hrvatske i predstavnici jadransko-jonske regije iz Italije, Slovenije, Srbije, te Bosne i Hercegovine.

Čak 35 folklornih društava sudjelovalo je u programu Smotre, čiji dio je disperziran i u Dubrovnik. Unatoč tmastim oblacima i kiši, u Metkoviću je od 18. do 21. svibnja bilo više nego vedro, a sve zahvaljujući onima koji baštine i njeguju svoje običaje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

TEĆ ZA SIR Jedinstvena utrka mladića koji trče u parovima uz zvukove sopela
BOGOVIĆI - U četvrtak, 18. svibnja, 40 dana nakon Uskrsa, na blagdan Kristova uzašašća mjesto Bogovići na Krku postaje ogledalo starih vremena. Ne propustite posebnu utrku koja će se i ove godine u Bogovićima održati 18. svibnja oko 18 sati. Sensa je stari narodni običaj koji se njeguje u Dubašnic…
MIRILA Značajno obilježlje kulture za velebitsko stanovništvo
Mirila su za velebitsko stanovništvo bila značajna kao obilježje kulture. Ona su označavala kult prema pokojniku, zato su bila važnija od groblja na kojem je pokopan pokojnik. Na području Velebita nalazi se više očuvanih skupina mirila. Mirila su vezana za pogrebni običaj stanovništva koje je zbog…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.