2 min. čitanja

Na Mljetu nikla privatna riva - Lukavi "graditelj" iskoristio gradnju lokalne lučice, pa i svoje malo "uredio"...

Na Mljetu nikla privatna riva - Lukavi "graditelj" iskoristio gradnju lokalne lučice, pa i svoje malo "uredio"...
Foto: Čitatelj

MLJET - U mjestu Okuklje na otoku Mljetu, nikla je privatna riva na pomorskom dobru. Ništa više čudno na našoj obali, kao što nije čudna ni domišljatost ljudi koji koriste nikakav zakon još od 2003., da bi divljali i betonirali, kako im se sprdne.

Ova, moramo priznati, domišljata verzija betoniranja, započela je za vrijeme kad su se doista izvodili radovi na lokalnoj rivi, pa je valjda pomislio "nitko neće primjetiti".

A ovako je to izgledalo prije gradnje "vlastite rive"...

Da bi potvrdili sumnje o gradnji privatne rive, poslali smo i dopis relevantnim institucijama.

Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije je o  injenici da se u Okuklju u lučkom području izvode građevinski radovi upoznata dopisom nadležne lučke kapetanije.

Foto: Google Earth / Screenshot

- Uvidom u dostavljene fotografije jasno je da se radi o betoniranju obalnog zida i dijela obale iza zida na mjestu postojećeg nasipa, a sve u obuhvatu lučkog područja.

Ova lučka uprava nije investitor predmetnih radova, niti je dala suglasnost za izvođenje istih - odgovorili su nam iz  Županijske Lučke uprave, pa smo upit poslali Ministarstvu mora, koje je upućeno u slučaj.  

Investitor samoinicijativno izvršio "sanaciju" smatrajući da mu je obala oštećena tijekom gradnje luke

- Službenici Lučke ispostave Sobra 26. siječnja 2023. godine izvršili su inspekcijski nadzor dijela lučkog područja luke Okuklje, na otoku Mljetu. Provedenim nadzorom utvrđeno je da se u prosincu 2022. godine izvršilo betoniranje dijela gornje prometne površine (oko 125 m2 ) lučkog područja i dodatno oko 25 m2 prethodno nasutog dijela, također unutar istog područja, odnosno, ispred čestice zemlje 4520/122, k.o. Maranovići, u vlasništvu investitora predmetnih radova.

Investitor je, prema vlastitom navodu, nakon završetka radova na svojem stambenom objektu izvršio sanaciju predmetnog dijela obale, oštećenog uslijed upotrebe teške mehanizacije tijekom građevinskih radova.

Investitoru su, nakon provođenja izvidnih radnji i saslušanja, zabranjeni svi daljnji radovi i korištenje predmetnog dijela pomorskog dobra unutar lučkog područja, također su obaviještene nadležne Lučka uprava i Građevinska inspekcija te je protiv investitora pokrenut prekršajni postupak izdavanjem optužnog prijedloga - odgovoreno nam je iz Ministarstva mora

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.