Na Lastovu obilježen Međunarodni tjedan tamnog neba 2023.

LASTOVO - Međunarodni tjedan tamnog neba 2023. na Lastovu je obilježen radionicom o Veneri koju je priredio Park prirode Lastovsko otočje.

Međunarodni tjedan tamnog neba 2023. obilježen je na Lastovu radionicom o Veneri koji je priredio Park prirode Lastovsko otočje te premijernim promatranjem Venere, Mjeseca i drugih nebeskih objekata iz Kneževa dvora u organizaciji Turističke zajednice Općine Lastovo.

Foto: TZ općine Lastovo / Facebook

- Stvarni luksuz današnjice živjeti je u naseljenom području bez svjetlosnog zagađenja i moći promatrati noćno nebo u punoj ljepoti iz vrta neorenesansne građevine koja nadvisuje naselje Lastovo u kojem su mudri upravitelji, davno prije nego je to postalo zakon, rasvjetu zamijenili ekološkom. Na radionici na igralištu u Ublima su djeca (i roditelji) učili o Sunčevu sustavu i crtali zalazak i izlazak Sunca s pozicijom Venere - priopćili su iz turističke zajednice.

- Svi zainteresirani za buduće astro-aktivnosti mogu se javiti u urede Turističke zajednice i Parka prirode da dogovorimo termine - pozivaju.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Otok Biševo u procesu evaluacije za proglašenje parka tamnog neba
Otok Biševo i službeno je ušao u proces evaluacije za proglašenje parka tamnog neba. Ovo područje jedno je od rijetkih preostalih mjesta u Hrvatskoj koje ima predispozicije za dobivanje ovakvog statusa. Studentskom inicijativom otok Biševo je i službeno ušao u proces evaluacije za proglašenje parka…