1 min. čitanja

Na kuću na Floridi pao je "misteriozni svemirski objekt!"

Na kuću na Floridi pao je "misteriozni svemirski objekt!"
Foto: Pexels

Zasigurno je nevjerojatan je osjećaj kad vam objekt iz svemira probije krov na kući, što vjerojatno najbolje zna Alejandro Otero iz Naplesa u američkoj saveznoj državi Florida.

Objekt je probio dva kata njegove kuće početkom ožujka oko 14 i 30 sati i zamalo mu ozlijedio sina. NASA trenutno analizira objekt koji je nedavno pao s "neba", a koliko se saznaje vjerojatno se radi o krhotini odbačenog dijela s Međunarodne svemirske postaje (ISS), navodi space.com.

Otero smatra da je njegovu kuću pogodio dio teretnog spremnika u kojem su se nalazile stare baterije kojeg je NASA izbacila s ISS-a 2021. godine. Spremnik je, kako je predviđala agencija, trebao 8. ožujka bezopasno izgorjeti iznad Zemljine atmosfere. 

Umjesto toga izgleda da mu je opasno uletio u kuću.

Svemirsko "smeće"

Prema izvješću portala Ars Technica, baterije jesu bile u vlasništvu NASA-e, ali su se nalazile u spremniku kojeg je lansirala japanska svemirska agencija – što potencijalno komplicira preuzimanje odgovornosti za nastalu štetu na kući. 

Ovo nije prvi puta da je "svemirsko smeće" uzrokovalo probleme na Zemlji. Primjerice, 2022. je dio kapsule SpaceX Dragon pao na australsku farmu ovaca. Skylab, prva američka svemirska postaja, pala je na zapadnu Australiju. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.