Na Krku planiraju locirati i ustrijeliti medvjedicu s mladima?

VRBNIK - Iako u posljednje vrijeme s kvarnerskih otoka stiže sve više vijesti o divljači koja izlazi iz divljine u potrazi za hranom, pa nerijetko šeću po naseljima i susreću se s ljudima, s otoka Krka stiže i jedna, koja je poprilično uznemirila neke otočane.  

- Javljam Vam se sa otoka Krka. Naime, na otoku (u blizini Vrbnika) je prije nekoliko dana viđena medvjedica s mladuncima. Nažalost, plan lovačkih društava je medvjedicu locirati (trenutna lokacija je hvala Bogu nepoznata) te ju odstrijeliti (i nju i mlade) jer predstavljaju opasnost. Čak ni ne pokušavaju nači plan B.

Može li se bilo što učiniti? Makar izići u medije s tom vješću? Nevjerovatno mi je i u šoku sam da nema interesa da se spase tako dragocjeni životi. Unaprijed hvala. Obavijestili smo inspektorat, interventnu ekipu za medvjeda i Veterinarski inspekciju... dajte da zajedno ovo riješimo.. molimo vas - stoji u poruci koju je dobila Organizacija za očuvanje okoliša "Ranger - Čuvari prirode Hrvatska".

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca lovci su u Kostreni ustrijelili mladog medvjeda koji je ljudima ulazio u dvorišta.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Lovci ubili medvjeda koji je u Kostreni ulazio ljudima u dvorišta
Mladi medvjed koji se pojavio na šetnici u centru Kostrene prije malo više od tjedan dana i uplašio stanovnike počeo je raditi probleme, kazao je Orlando Francišković, predsjednik Lovačkog društva Jelen, koje je sudjelovalo u nedjeljnoj akciji. - Medvjed je podivljao, počeo raditi proble…