1 min. čitanja

Na južnom dijelu otoka Pagu se radi velika rekonstrukcija vodovoda

Na južnom dijelu otoka Pagu se radi velika rekonstrukcija vodovoda
Foto ZDŽ

DINJIŠKA - Početkom ovog tjedna u Dinjiški na otoku Pagu napokon su krenuli radovi na rekonstrukciji vodovoda čime će se stanovnicima južnog dijela otoka Paga omogućiti neometana opskrba vodom. Vrijednost radova je 5,6 milijuna eura, a trebali bi završiti u roku od 12 mjeseci.  Rekonstrukcijom gotovo 8 kilometara vodovodne mreže koja je izgrađena 80-ih godina prošlog stoljeća riješit će se problemi vodoopskrbe južnog dijela otoka Paga.

- Uz podršku Ministarstva gospodarstva i Hrvatskih voda, uz 80 postotno bespovratno financiranje i 20 postotno financiranje komunalca, otpočinjemo projekt čija je najvažnija značajka gradu Pagu i stanovništvu južnog dijela otoka osigurati sigurnu, kvalitetnu i dostatnu količinu vode. Imamo značajne količine gubitaka, koje će po završetku ovog projekta biti potpuno anulirane - rekao je direktor Komunalnog društva Pag  Ivan Bašić.

Naime zbog nedovoljnog tlaka u cjevovodima, puknuća starih cijevi stanovnici južnog dijela otoka Paga često su ostajali bez vode.

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić naglasio je kako se godinama, u kontinuitetu prema južnom dijelu otoka razvija vodokomunalna infrastruktura te kako postoje svi preduvijeti da se ovaj projekt uspješno završi.

Inače, kako je rekao zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović, Hrvatske vode trenutačno rade na ukupno 165 milijuna eura vrijednim projektima obnove i izgradnje vodovodne mreže u Zadarskoj županiji, koji su najvećim dijelom, kao i ovaj projekt na Pagu financirani europskim novcem.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.