1 min. čitanja

Na Floridi pronađena morska krava s urezanim natpisom “TRUMP” na svojim leđima

Na Floridi pronađena morska krava s urezanim natpisom “TRUMP” na svojim leđima
Foto: Pixabay / Youtube / Screenshot

Na Floridi je na jednom kupalištu pronađena morska krava, kojoj je na leđima urezan natpis “TRUMP”. Događaj je potaknuo istragu američke Službe za ribu i divlje životinje, javlja New York Post.

Prema pisanju lokalnog portala Citrus County Chronicle, bespomoćna životinja s političkim natpisom viđena je stotinjak kilometara sjeverozapadno od Orlanda, a svjedoci su potom slučaj prijavili saveznim vlastima

– Prema mom iskustvu, ovo je vrlo neobično za ovu zajednicu – rekao je Craig Cavanna, viši savezni službenik za divlje životinje, zadužen za istragu.

– Očuvanje divljih životinja ključna je vrijednost u okrugu Citrus. Zbog toga ga i nazivamo Obala prirode.

Cavana je rekao da je uznemiravanje morskih krava, zaštićenih Zakonom o ugroženim vrstama, savezni zločin klase A koji podrazumijeva novčanu kaznu u iznosu od 50 tisuća američkih dolara i/ili do godinu dana saveznog zatvora.

Cavana i njegov tim traže nepoznatog počinitelja ili više njih koji su odgovorni za nakaženje morskih krava i trenutno “slijede tragove”.

Centar za biološku raznolikost nudi nagradu od 5 tisuća dolara za informacije koje će dovesti do osuđujuće presude “za okrutno i ilegalno sakaćenje” ugrožene morske krave u rijeci Homosassa u okrugu Citrus, na obali zaljeva Floride, piše The New York Times.

– Potresno je što je ova morska krava bila podvrgnuta ovom podlom, kriminalnom činu – rekla je u ponedjeljak Jaclyn Lopez, direktorica centra na Floridi.

– Jasno je da je onaj tko je naštetio ovom bespomoćnom, nježnom divu sposoban za teško nasilje i da ga treba odmah privesti – dodala je.

Ova bezopasna, spora i dobroćudna stvorenja sezonski migriraju duž zapadne obale ovog okruga i lako su dostupna ljudima na brodovima ili plivačima.

Vrlo omiljena, neslužbena je maskota Floride, gdje prema podacima američke službe za ribu i divlje životinje ima oko 6.300 primjeraka. Za hladnijeg vremena obično se okupljaju u blizini elektrana na Južnoj Floridi, gdje se kupaju u ispuštanju tople vode.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.