Na dva kotača krenuo pomoći unesrećenoj pa HGSS-ovci morali 'spašavati' i skuter

BRELA - Da ponekad i banalna šetnja može završiti nezgodom, lomom noge te intervencijom HGSS-a, shvatila je jučer hrvatska državljanka koja se na predjelu Jakiruša u Brelima uputila u šetnju s prijateljicom. No, priča postaje još zanimljivija..

Budući je najbliža prometnica bila udaljena nešto više od kilometra, unesrećena je u pomoć pozvala HGSS.

Ante Kukavica, pročelnik HGSS-a Makarska, rekao je za Morski HR da su jučer u popodnevnim satima dobili dojavu o slomljenoj nozi na planinarskoj stazi.

- Došli smo na lice mjesta, imobilizirali ozlijeđenu i krenuli s transportom. Rutinska operacija - započeo je pročelnik. Međutim, njena prijateljica je u pomoć pozvala svoga supruga koji je u spašavanje krenuo na dva kotača.

Akcija je, naravno, odmah dobila potencijal postati mnogo zanimljivijom.

- Zapeo je sa skuterom na nepristupačnom putu, planinarskoj stazi koja je puna kamenja i gdje su ogromni sipari. Nepromišljeno je krenuo pripomoći da bi na kraju i sam zaglavio te se doveo u opasnu situaciju - nastavlja Kukavica.

Otišli su do njega da se ne dogodi još veće zlo, preuzeli i čovjeka i motor koji su vukli dobrih 800 metara po teško prohodnom terenu. Sve je, srećom, dobro završilo, spašeni su ljudi i skuter.

Zanimljiv je bio komentar unesrećene, navode iz HGSS-a, koja je izjavila kako je bila uvjerena da se ovakve nesreće događaju samo strancima koji se nepromišljeno upuštaju u avanture i spašavanja u vlastitoj aranžmanu.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

HGSS upozorio neoprezne: “Vas ćemo sigurno izvući, ali Vaš limeni ljubimci možda pričekaju proljeće”
Hrvatska gorska služba spašavanja je, kao i meteorolozi, još prije tri dana upozoravala na oprez zbog najavljenog pogoršanja vremena, zahlađenja i padalina, pogotovo u gorskom dijelu naše zemlje. A sada opominju one koji su se već zatekli u planinama, a došli su automobilom, moraju shvatiti da im va…
Obustavljena potraga za nestalim Čehom, jer se javio obitelji
Obustavljena je potraga za 50-godišnjim češkim državljaninom za kojim se tragalo na moru, obzirom da se isti s javio članovima obitelji, izvijestila je sinoć splitska policija nešto prije ponoći. Podsjetimo, sinoć oko 18.30 Policijska postaja Makarska zaprimila je prijavu nestanka 50-godišn…