1 min. čitanja

Na Dugi otok stižu raseljeni Ukrajinci koji se ne boje zasukati rukave

Na Dugi otok stižu raseljeni Ukrajinci koji se ne boje zasukati rukave
Foto: Boris Kačan

SALI – Ovo prekrasno mjesto na Dugom otoku, već je nekoliko godina dom nekolicini ukrajinskih državljana i državljanki, no s ratom se puno toga promijenilo.

Mnogi su pronašli posao u lokalnoj tvornici ribe koja uvijek ima potrebe za radnom snagom. Glasnogovornik ove otočke tvornice Mardešići, Darko Bonja istaknuo je kako je tridesetak Ukrajinca već unazad par godina zaposleno u toj tvornici. Ima pojedinačnih osoba, ali i mladih bračnih parova s djecom.

Zbog rata u Ukrajini, u Sale je došlo još Ukrajinaca, kojima je potreban posao. Bonja je naglasio kako tvornica Mardešići treba radnike i da su Ukrajinci dobro došli i tvornica će ih sa zadovoljstvom zaposliti, piše HRT.

Ističe kako su to vrijedni i radišni ljudi, iznimno zahvalni na svakoj pomoći i trude se uzvratiti radeći kućanske poslove i tome slično. Također je olakotna okolnost što nema ni puno komplikacija oko prijave radnika i ostale administracije. Trenutno misle zaposliti oko petnaestak novih radnika.

Što se ugostiteljskog sektora tiče, ugostitelj Danijel Lucić poručio je kako je velika potreba za radnicima, te se nada da će se Ukrajinci zaposliti i u tom sektoru, budući da se uvijek stvore problemi za sezonskom radnom snagom.

Z.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.