2 min. čitanja

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva na zanimljivu akciju

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva na zanimljivu akciju
Foto: Usplash

ZADAR - Iz muzeja pozivaju građane da donesu predmete od stakla koji će biti izloženi tijekom Noći muzeja. Predmeti se zaprimaju u Muzeju antičkog stakla u Zadru do 24. siječnja te se nakon završetka sedmodnevne izložbe vraćaju vlasnicima.

Muzej antičkog stakla u Zadru sudjeluje u 18. Noći muzeja koja će se održati 27. siječnja 2023. godine pod sloganom 'Muzeji su važni!'

- Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva pozivamo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji mogu posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine na sudjelovanje u muzejskoj akciji 'Vi ste nam važni!' - stoji na Facebook stranici muzeja.

U toj akciji, koja će rezultirati izložbom 'Zadar voli staklo', pozivaju sve zainteresirane da donesu neki predmet od stakla ili više njih, suvenir, uspomenu, nagradu, nešto što možda godinama imaju u vitrini, nešto što im je drago, važno ili samo neobično.

- Može se donijeti nešto staro, nešto od baka i djedova, roditelja, možete i njih dovesti da posjete Muzej. Kroz ovu akciju svojim najmilijima darujte jedinstven doživljaj da vide nešto svoje u muzejskoj vitrini i time stvorite nove uspomene. Možete biti šaljivi, emotivni, to mogu biti sitnice s putovanja, ali i naslijeđena umjetnina, možda nešto što će razveseliti onoga koji vam je to poklonio - navode.

Izložba 'Zadar voli staklo' otvorit će se u Noći muzeja u petak 27. siječnja 2023. i trajat će do 4. veljače 2023. Autorica akcije i izložbe je Jadranka Belevski, muzejska savjetnica dokumentaristica.

Svi predmeti se službeno zaprimaju u Muzeju antičkog stakla u Zadru do 24. siječnja 2023. te se nakon završetka sedmodnevne izložbe vraćaju vlasnicima. Moći će se preuzeti od 6. veljače 2023. u radnom vremenu Muzeja, kada će svi sudionici primiti zahvalnicu i simboličan poklon.

- Prihvatite muzejski izazov, odvažite se donijeti nešto stakleno ili vezano uz staklo, zakoračite u muzej, provjerite iz prve ruke da boravak u muzeju nosi novo iskustvo. Podijelite svoju staklenu priču s nama i skupa ćemo pokazati da 'Zadar voli staklo!' - pozivaju iz muzeja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

BUDI SLIKA ŠIBENSKOG MUZEJA Neobičan izazov građanima za Noć muzeja iz Šibenika | | Morski HR
ŠIBENIK - Muzej grada Šibenika poziva sve građane da sudjeluju u izazovu “Budi slika iz šibenskog muzeja”. Cilj izazova je rekonstruirati sliku po izboru iz fotogalerije koju je pripremio mu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.