Muškarac poginuo nakon sudara kita s čamcem

SYDNEY - Jedan čovjek je preminuo, a drugi je završio u bolnici u subotu u Australiji nakon što je kit udario i prevrnuo njihov brod tijekom ribolova.

Policija je priopćila da je jedan muškarac izvučen bez svijesti iz zaljeva Botany, u blizini obale Sydneyja, te da je kasnije umro, dok je drugi prebačen u bolnicu u stabilnom stanju, javlja Reuters.

- U događaj je bio uključen kit, ovo je strašna tragedija - kazala je ministrica policije Novog Južnog Walesa Yasmin Catley.

Državni ministar hitnih službi Jihad Dib rekao je da je to bila "apsolutno čudna nesreća".

- Čamac je vjerojatno udario kit i nagnuo ga izbacivši obojicu muškaraca - rekla je policija u priopćenju. Nije identificirala vrstu kita.

Prostrana australska obala ugošćuje 10 velikih i 20 manjih vrsta kitova. Dok su ljudske smrti uzrokovane kitovima u ovoj regiji rijetke, Australija i susjedni Novi Zeland žarišta su masovnog nasukavanja kitova na plažama.

Osmero Danaca spašeno je u lipnju kada se njihova jedrilica prevrnula u Tihom oceanu nakon sudara s jednim ili dva kita.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Znanstvenici vjeruju da znaju zašto orke napadaju brodove: “Ciljaju isključivo kormila” | | Morski HR
Stručnjaci koji istražuju niz izvanrednih susreta orki s brodovima i jedrilicama uz obale Španjolske i Portugala vjeruju da su ove životinje ciljale kormila zbog nekog ranijeg incidenta koji je