1 min. čitanja

MUP: "Odgovorno uživajte u ljetovanju!"

MUP: "Odgovorno uživajte u ljetovanju!"
Foto: MUP

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izdalo je letak „Odgovorno uživajte u ljetovanju“ s pet važnih preporuka.

praćenje vremenske prognoze koja informira o mogućim toplinskim valovima ili drugim opasnim vremenskim pojavama.

informacije kako se pravilno zaštititi od jakog sunca; izbjegavanjem izlaganja izravnoj sunčevoj svjetlosti između 10 i 17 sati, uzimanjem dovoljno tekućine, nošenjem lagane svijetle odjeće. Posebno se također upozoravaju građani i turisti da ne ostavljaju djecu i životinje u parkiranom vozilu.

Preporuke izletnicima da na izlete u prirodu ne idu sami te da obavezno ponesu prikladnu odjeću i obuću, zalihe vode i hrane te napunjeni mobitel.

Informacije o telefonskom broju 112 na kojem građani i turisti mogu dobiti pomoć policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih službi i udruga građana uključenih u sustav civilne zaštite.

Upozorenje kako je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom te da, ako uoče plamen ili dim, trebaju odmah nazvati 112 ili vatrogasce na 193.

Letak je izdan i na engleskom jeziku “Enjoy your vacation responsibly”.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.