MULTIMEDIJALNA BARIKADA Još jedna “inovacija” iz Sevida

U Hrvatskoj smo se, nažalost nagledali barikada. Pamtimo ih doduše po zlu i svaka od njih ima zajedničko jedino to što netko na svoju ruku, protupravno, sprječava prolaz javnom prometnicom ili putem. Je li tako i u ovom slučaju ili se tek radi o imovinsko-pravnom sporu kojem se ne nazire kraj?

– No passaran!! Malo betona i TV, i put blokiran. Dobro je, baren može putnik namjernik pogledat seriju, Sabor, ilitiga dnevnik… – kazuje nam pomalo ironično čitatelj koji šalje ovu fotografiju, snimljenu na poljskom putu u naselju Sevid.

U Sevidu kao da se natječu u disciplini: “tko će luđe”, jer nije prvi put da iz ovog mjesta stižu “inovacije” koje, u najblažu ruku, graniče sa zdravom pameću. Podsjetimo na slučaj od ovog ljeta, kad je jedan pametnjaković pomislio da je pomorsko dobro njegovo vlasništvo, pa nakon što je izbetonirao ulaz u more, još je stepenice od inoxa zaključao kako ih nitko poslije njega ne bi koristio. Nešto malo prije toga još je jedna smješna slika stigla iz Sevida; ormar za struju netko je ukopao u plažu, tek metar od mora.

Ako nema reda, ljudi u neredu nalaze zabavu. Evo stoga još jedne u par mješalica betona, istovarenih nasred puta i jednom televizoru koji samo čeka da ga netko opet upotrijebi…

D.G.

BAHATLUK S PORUKOM Uništio pomorsko dobro, pa konstruirao stepenice kojima samo odabrani smiju u more
KOME SLUŽI? Ormar za struju u Sevidu zakopan na plaži, svega metar od mora