'Morski utorak' slavi dva desetljeća održavanja

ZADAR - Morski utorak, dugoročna manifestacija Gradske knjižnice Zadar, u utorak, 24. siječnja u 19 sati obilježit će 20 godina postojanja, a moći će se pogledai i retrospektivna izložba plakata.

U dva desetljeća Morskog utorka održano je ukupno 166 tribina, a zaštitni znak te manifestacije je Zrinka Mandić - Zadranka od mora, priopćili su iz Gradske knjižnice Zadar.

U programu obilježavanja sudjeluju: Ronilački klub St. Roko iz Bibinja, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju Zadar, Sveučilište u Zadru, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Športsko ribolovni savez Zadarske županije i Društvo 20 000 milja istraživača mora.

Osim ovog središnjeg događanja, korisnici i posjetitelji Knjižnice moći će pogledati retrospektivnu izložbu plakata s raznih 'Morskih utoraka' u ulaznom prostoru Središnje knjižnice od 23. siječnja do 4. veljače 2023.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtak u Zadru otvaranje izložbe fotografija ‘Rovinj u tišini svakodnevne ljepote’
Narodni muzej Zadar poziva na otvorenje izložbe ‘Rovinj u tišini svakodnevne ljepote’ autora Miljenka Domijana u četvrtak, 19. siječnja 2023. godine s početkom u 19 sati u Gradskoj loži. - Rovinj svojom jedinstvenom i fascinantnom siluetom očarava svakoga tko ga promatra i prilazi mu. No, g…