MORSKI PUT Izložba na saljskoj rivi posvećena moru

SALI - Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na  njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko održat će se danas na rivi u mjestu Sali na Dugom otoku, od 19.00 do 23.00 sata.

Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna  atmosfera tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i  oceana te kako je znanje o moru suština prirodoznanstvene pismenosti.

Također će izložba  prikazati kadrove izravnih i neizravnih ugroza mora i morskog ekosustava, posebice s  naglaskom na antropogene pritiske. Sadržavat će 20-tak fotografija koje će uhvatiti krajnosti  podmorja – dana napram noći, te iskonsku ljepotu naspram sveprisutnog onečišćenja i ugroza,  kao i izravnu popularizaciju znanosti u okviru istraživanja mora kroz nove tehnologije.

Važan  segment izložbe su popratne edukativne priče pridružene svakoj autorskoj fotografiji koja na  inovativan način približava tematiku, popularizira STEM (science =znanost – tehnologiju – engenierring = inženjerstvo – matematiku) te uključuje aspekte STEAM-a (uključuje Art =  umjetnost) u cijelu širu sliku popularizaciju ovih grana, a posebice znanja o moru.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

MORSKI PUT Noćna izložba fotografija na ulicama Knina
Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko. Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna atmosfera tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i oceana te kako je z…