2 min. čitanja

Morske struje i slaba vidljivost otežavaju potragu za nestalim speleoroniocem

Morske struje i slaba vidljivost otežavaju potragu za nestalim speleoroniocem
Foto: HGSS

Nastavlja se potraga za jednim od najpoznatijih svjetskih speleoronioca, 48-godišnjim Švicarcem koji je prekjučer nestao prilikom ronjenja u Velebitskom kanalu, na području mjesta Modrič kod špilje Zečica.

Na teren ponovno izlaze ronioci Interventne policije, Gorska služba spašavanja, Lučka kapetanija, a pomaže im i podvodno vozilo Hrvatske ratne mornarice.

Foto: HGSS

- Od ranih jutarnjih sati, ronilica Hrvatske ratne mornarice pregledava teren. Još jedna odlična kooperacija Ministarstva obrane i HGSS-a i ostalih struktura. Za sada nemamo nikakvih pronalazaka. Nadamo se da ćemo do kraja dana imati nekakve uspješne vijesti. Kako ta ronilica radi u moru, svi ronioci čekaju da ona završi i onda ćemo nastaviti - rekao je za HRT Josip Granić, pročelnik HGSS-a.

Trenutno je na terenu više desetaka ronioca, policija, HGSS, pripadnici Hrvatske ratne mornarice.

Foto: HGSS

- Vjetrovi su se smirili, koji su u utorak navečer kad smo dobili prijavu bili puno veći. Vidljivost u moru je jako niska, kolege mi kažu da je doslovce 20-ak centimetara. To  pregledavanje je u principu opipavanje terena. Sad ćemo se fokusirati na uzgajališta školjaka i neka potencijalna mjesta, sad možemo već reći sa sigurnošću, gdje bi tijelo moglo biti. Morske struje i vidljivost nam otežavaju potragu, rekao je Granić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Podvodno vozilo Remus HRM-a upućeno za pomoć u traganju za speleoroniocem | | Morski HR
Autonomno podvodno vozilo Remus 100 iz sastava Hrvatske ratne mornarice upućeno je u srijedu 24. kolovoza 2022. godine na područje Modrič kod špilje Zečica (Podvelebitski kanal) gdje traje akcija
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.